Derozan i Vučević "riješili" i Portland, Boston u novom nizu

Naš centar meč je završio sa 22 poena, devet skokova i dvije ukradene lopte, a pogodio je i ključna dva poena na 9,3 sekudne prije kraja meča

3717 pregleda 0 komentar(a)
Vučević, Foto: Reuters
Vučević, Foto: Reuters

Možda Portland ne blista ove sezone i možda je davno ispao iz priča o doigravanju u NBA ligi, ali je Čikago sinoć morao dobro da se namuči kako bi stigao do važne pobjede.

Tim iz Oregona "držao" se u "Junajted centru" sve do 9,3 sekunde, kada je crnogorski košarkaš Nikola Vučević na dodavanje Demara Dorozana pogodio za ključnih 108:105 - Bulsi su na kraju slavi sa 110:107, pa su i dalje sigurni u zoni plej-ina.

Naš centar je koš koji je prelomio utakmicu postigao nakon što je "okrenuo" Džabarija Vokera, a odličan je bio i tokom cijelog meča koji je završio sa 22 poena, devet skokova i dvije ukradene lopte. Zanimljivo je da nije upisao nijednu asistenciju za skoro 35 minuta koliko je proveo na terenu.

nik
foto: Sofascore

Naravno, uz Vučevića još jednom je fenomenalan bio Derozan sa 28 poena, šest asistencija i pet skokova.

"Njegova igra je više od samog šutiranja - to pronalaženje Vučevića je pokazalo kakav je pobjednik u srcu", pohvalio je Derozana nakon meča Aleks Karuzo.

Klivlend i Denver nedavno su prekinuli niz Bostona od 11 pobjeda, ali je najbolji tim lige odmah krenuo u novu seriju.

Seltiksi su upisali šesti uzastopni trijumf i učvrstili se na vrhu Istočne konferencije, pošto su na na svom terenu bili bolji od Detroita sa 119:94.

Kod "kelta" najbolji je bio Džejlen Braun sa 31 poenom, dok je Derik Vajt upisao prvi tripl-dabl u karijeri sa 22 poena, deset skokova i 10 asistencija. Kod Detroita je Džejden Ajvi ubacio 21 poen.

Boston je siguran na vrhu Istoka, a za prvo mjesto Zapada nastavlja da se bori Minesota - Timbervulvsi su novi trijumf upisali protiv Jute (114:104).

Entoni Edvards je sa 32 poena, osam asistencija i sedam skokova bio najbolji u pobjedničkom timu, dok je Naz Rid dodao 17 poena. U Juti su bolji od ostalih bili su Kolin Sekston sa 24 i Lauri Markanen sa 22 poena.

Los Anđeles Lejkersi su čini se sigurni za plej-in, a do kraja ligaškog dijela pokušaće i da uskoče među šest najboljih na Zapadau, pošto trenutno to mjesto drži Sakramento koji ima dvije pobjede više.

Velikan iz Kalifornije sinoć je na svom terenu pobijedio Atlantu sa ubjedljivih 136:105, a blistali su Danđelo Rasel sa 27 poena, Lebron Džejms sa 25 i Entoni Dejvis sa 22 poena - Rasel i Džejms su dodali i po 10 asistencija, dok je Dejvis imao 15 skokova.

Kod Atlante najefikasniji je bio Džejlen Džonson sa 25 poena.

Bonus video: