Mornar lakše diše: Gledaćemo da već u Ljubljani riješimo sve dileme oko opstanka

Košarkaši Mornara nakon što su u prošlom kolu "pobjegli" sa posljednjeg mjesta ovog vikenda igraju protiv Cedevita Olimpije, meču u Stožicama zakazan je za sjutra (subota) od 17 sati

5753 pregleda 0 komentar(a)
Uroš Luković tokom prvog meča sa Cedevita Olimpijom ove sezone, Foto: Mornar/Media Pro
Uroš Luković tokom prvog meča sa Cedevita Olimpijom ove sezone, Foto: Mornar/Media Pro

Pobjeda nad Igokeom, a onda i vijest da će zbog ulaska Dubaija regionalna liga najvjerovatnije biti proširena - možda i prvi put ove sezone u Baru se lakše diše.

Košarkaši Mornara u prethodnom kolu Admiralbet ABA lige konačno su pobjegli sa posljednjeg mjesta, a već ovog vikenda mogli bi praktično da naprave i ključan korak ka opstanku.

Momci iz Bara u 24. kolu regionalnog takmičenja gostuju u Ljubljani kod Cedevita Olimpije, meč u "Stožicama" igra se sjutra (subota) od 17 sati.

"Posljednji rezultat učinio je da se osjećamo znatno bolje - pobjedom nad Igokeom smo odradili ono što smo planirali i dočekali smo da se malo pomjerimo sa posljednjeg mjesta", poručio je Mihailo Pavićević, trener Mornara pred put u Ljubljanu.

Ipak, opuštanja nema - novi "fenjeraš" Krka na samo je pobjedu od Mornara.

"Naravno da nas pobjeda u prošloj rundi neće uljuljkati, ostala su još tri kola, a volim da do kraja budemo fokusirani i koncentrisani, pa ćemo u svaki meč uči sa podjednakim ambicijama", dodao je Pavićević.

A te ambicije su?

"Pobjede, nemamo drugog izbora".

Novi rival je jedan od jačih klubova regiona.

"Čeka nas težak meč protiv kvalitetnog protivnika, ali ne idemo sa bijelom zastavom. Nekako je i atmosfera u ekipi sasvim drugačija, a i sama činjenica da sada stvari držimo u svojim rukama čini nas samouvjerenim", jasan je strateg Barana.

Zbog toga je tu i želja da se priča oko opstanka završi već na jednom od težih gostovanja.

"Gledaćemo da već u Ljubljani riješimo sve dileme, ali moraćemo da odigramo izuzetno dobru utakmicu i da budemo maksimalno fokusirani na svaki detalj kako bismo iznenadili Cedevita Olimpiju", zaključio je Pavićević.

Uroš Luković se početkom decembra vratio u Bar i još jednom je pokazao koliko je važan za igru Mornara.

"Očekuje nas meč protiv ekipe koja igra na vrhunskom nivou, koja je nastupala u Evrokupu ove sezone... U svakom slučaju mislim da bi utakmicu mogla da odluči odbrana", kaže centar Mornara.

Prvi meč u sezoni odigran u "Topolici" završen je pobjedom Cedevita Olimpije 86:74.

Admiralbet ABA liga, 24. kolo

Ranije

FMP - Budućnost Voli 84:76

Petak

19.00h Borac - Zadar

21.00h Split - Cibona

Subota

17.00h Cedevita Olimpija - Mornar

19.00h Igokea - Krka

Nedjelja

17.00h SC Derbi - Partizan

Ponedjeljak

20.00h Crvena zvezda - Mega

Standings provided by Sofascore

Bonus video: