Partizan dolazi u "Moraču", Jakara poručuje: Nećemo se predati sve dok imamo šanse za plej-of

SC Derbi u 24. kolu AdmiralBet ABA lige sjutra (17) dočekuje Partizan

11520 pregleda 1 komentar(a)
Mateo Drežnjak, Foto: KK SC Derbi
Mateo Drežnjak, Foto: KK SC Derbi

Ako je neko u AdmiralBet ABA ligi znao da pobijedi košarkaše Partizana, onda je to SC Derbi - "studenti" su prošle godine slavili u Beogradu, u prvom meču četvrtfinala, potom su bili bolji i u Podgorici u finalu Superkupa, a i sjutra će pokušati da iznenade "crno-bijele" i ostanu u trci za plej-of.

"Studenti" u 24. kolu AdmiralBet ABA lige sjutra (17) dočekuju Partizan, koji u Podgoricu dolazi nakon poraza od Reala u Evroligi u Beogradu.

Do kraja regularnog dijela ostala su još tri kola, a pred SC Derbijem su tri teška meča - protiv Partizana, Crvene zvezde i Budućnost Volija. Ekipa Dejana Jakare je na skoru 11-12, kao i Igokea, koja danas igra sa Krkom, dok je Split juče izgubio od Cibone.

"Vrlo bitna utakmica za nas, ali takođe i za Partizan. Gledajući naše preostale tri utakmice u ABA ligi neko bi rekao da smo već otpisani. Međutim, mi se nećemo predati dok imamo šanse za plej-of. Svi znamo ko je Partizan, da su oni jedni od favorita za titulu u ABA ligi", rekao je u najavi meča trener SC Derbija, Dejan Jakara.

U prvom meču ove sezone Partizan je lako slavio u Beogradu - 99:76.

"Veoma je teško igrati protiv njih jer se odlično kreću bez lopte, u napadu imaju vrhunski 'spejsing' i brzo kažnjavaju svaku grešku odbrane. Partizan je jedna od boljih, ako ne najbolja šuterska ekipa u Evroligi. Naravno, taj talenat kad sklopiš sa trenerom Obradovićem, dobiješ najbolji napad. Moramo da se borimo za svaku loptu ako želimo da iznenadimo. Ne smijemo njima pustiti lagane poene iz tranzicije i svaki defanzivni skok mora biti kao da je skok za pobjedu", poručio je Jakara.

Jedan od najboljih igrača SC Derbija u posljednjem vrijeme je Mateo Drežnjak.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Partizana, svi znamo da je to jedna od najboljih ekipa u ABA ligi. Nama je svaka utakmica bitna za ulazak u plej-of tako da i u ovoj dajemo sve od sebe da probamo da dođemo do pobjede. Protiv ovakvih ekipa kao što je Partizan moramo odigrati bez greške i sa velikom energijom ako mislimo da pobijedimo. Motivacije nam ne fali i spremni dočekujemo utakmicu, željni igre i nadigravanja sa kvalitetnijim protivnikom", rekao je Drežnjak.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: