Igokea pobijedila Krku, Mornar ostao u zoni baraža

Dobre vijesti za Barane iz Laktaša

3696 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Cedevita/Ales Fevzer
Foto: KK Cedevita/Ales Fevzer

Čekajući odluku o tome da li će Dubai igrati regionalno takmičenje, što bi značilo i da se AdmiralBet liga širi sa 14 na 16 klubova, košarkaši Mornara znaju šta moraju da urade da bi na terenu osigurali baraž za opstanak.

Barani, koji su danas poraženi od Cedevita Olimpije (105:89), dva kola prije kraja su i dalje na pobjedu više od Krke i drže pretposljednje mjesto na tabeli.

Krka je u meču sa puno preokreta izgubila u Laktašima od Igokee (90:84), štom je veoma dobra vijest za tim Mihaila Pavićevića.

Mornar će do kraja dočekati Borac i gostovati FMP-u i potrebno je da sezonu završi sa makar trijumfom više od slovenačke ekipe koja na svom terenu igra sa Cedevita Olimpijom i ide na noge Borcu u Čačku.

Mornar se obradovao pobjedi Igokee, ali nije SC Derbi kojem je predstavnik Bosne i Hercegovine rival za plasman u plej-of.

„Studenti” uz meč manje imaju trijumf manje i slabiji skor u međusobnim duelima, ali u nedjelju - u slučaju da savladaju Partizan - mogu da na osmom mjestu preskoče Split koji je u petak na svom terenu izgubio od Cibone.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: