Mateo Drežnjak: Plasmanom u plej-of sezona bi bila vrhunska

Mateo Drežnjak vjeruje da se SC Derbi, nakon osvajanja regionalnog Superkupa i crnogorskog Kupa, može naći i među najboljih osam u AdmiralBet ABA ligi

11229 pregleda 2 komentar(a)
Mateo Drežnjak, Foto: Partizan/Dragana Stjepanović
Mateo Drežnjak, Foto: Partizan/Dragana Stjepanović

Do kraja regularnog dijela AdmiralBet ABA lige ostala su još dva kola, a pred SC Derbijem su mečevi istine, nakon kojih će biti poznato da li će ekipa Dejana Jakare i drugu sezonu zaredom igrati u plej-ofu.

Osvajač ABA Superkupa i Kupa Crne Gore je u nedjelju izgubio u “Morači” od Partizana (84:78), pa poslije 24 kola ima skor od 11 pobjeda i 13 poraza i nalazi se na osmom mjestu, posljednjem koje vodi u doigravanje. Isti učinak kao SC Derbi ima i Split, ali crnogorski predstavnik ima bolju međusonu koš-razliku (Derbi slavio u Splitu 76:72, a u Podgorici izgubio 92:91).

Podgorička ekipa je protiv Partizana dobro otvorila utakmicu, imala i devet poena prednosti, ali na kraju nije imala rješenje za Balšu Koprivicu, koji je sa 20 poena odigrao utakmicu karijere u regionalnom takmičenju. Takođe, SC Derbi je u drugom dijelu sa promašenim slobodnim bacanjima i izgubljenim loptama dozvolio aktuelnom šampionu da preokrene i slavi.

- Ušli smo dobro u utakmicu, držali se dogovora, tokom prvog poluvremena smo imali devet razlike, na poluvremenu tri poena prednosti. Pružili smo dobar otpor, možemo biti zadovoljni. Presudilo je njihovo iskustvo u drugom poluvremenu, čitanje odbrane, na to su prelomili utakmicu. Promašili smo i neka slobodna bacanja, izgubili lopte, oni su postigli lagane poene, što je dovoljno da te košta pobjede u tvrdoj utakmici - kazao je za “Vijesti” košarkaš SC Derbija, Mateo Drežnjak.

Mateo Drežnjak
Mateo Drežnjakfoto: KK SC Derbi

U preostala dva kola podgorička ekipa će gostovati Crvenoj zvezdi, a onda dočekati Budućnost Voli, dok će Split u narednoj rundi igrati u Beogradu sa Megom, a potom će ugostiti “crveno-bijele”.

- Ne zavisi sve od nas. Imamo težak raspored, a košarka je nepredividiv sport, teško je prognozirati. Split ima malo lakši raspored. Što se nas tiče - u dobroj smo poziciji, jer smo bolji međusobno i tu imamo prednost - smatra bek podgoričke ekipe.

SC Derbi je ove sezone već osvojio dva trofeja (ABA Superkup i Kup Crne Gore), plasman u plej-of bio bi kruna ovosezonskog rada.

- Sezona ide super. Osvojili smo Superkup, nastavili sa dobrim igrama. Potom smo doživjeli mali pad, jer nam je otišao jedan od glavnih igrača, Kenan Kamenjaš. Ali, i pored toga smo uspjeli da osvojimo Kup Crne Gore. Blizu smo da se plasiramo u plej-of AdmiralBet ABA lige. Imamo šanse i borićemo se do kraja. Ako i to ostvarimo, sezona bi bila vrhunska. Nakon toga slijedi prvenstvo Crne Gore, pa ćemo vidjeti šta tu možemo - poručio je Drežnjak.

SC Derbi je tokom sezone doživio ozbiljne promjene. Prije odlaska Kamenjaša u Budućnost, u redove crnogorskog šampiona je prešao trener Andrej Žakelj, kojeg je na klupi “studenata” naslijedio Dejan Jakara.

- Žakelj i Jakara imaju svoj stil igre, ali se nije mnogo mijenjalo. Prilagođavanje je lako prošlo, Jakara je nastavio sa dobrim poslom - rekao je hrvatski reprezentativac.

Hrvatski košarkaš je nakon karijere u Širokom i Ciboni, prije dva ljeta stigao u Podgoricu. Ove sezone u regionalnom takmičenju prosječno postiže 13 poena uz 2,6 skokova i 2,9 asistencija.

- Dobio sam malo više prostora, nego prošle godine. U dobroj sam formi, zadovoljan sam kako protiče sezona. Imam još godinu ugovor sa SC Derbijem. Ne razmišljam puno o tome, idem utakmicu po utakmicu - kazao je Drežnjak.

Budućnost će biti svježija od Partizana, dajem joj prednost

Predstojećeg vikenda biće poznato koja će ekipa sa druge pozicije u plej-of regionalnog takmičenja. Budućnost u nedjelju (19:30), u derbiju, dočekuje Partizan, a nakon tog meča će situacija na tabeli biti jasnija.

- Teško je prognozirati ishod te utakmice. Partizan ima teži raspored, jer im je svaka utakmica bitna za plej-in Evrolige. Sa druge strane, Budućnost igra jednu utakmicu sedmično. Oni će možda imati blagu prednost, jer će biti svježiji i uigraniji nego Partizan. Blagu prednost dajem Budućnosti - rekao je Drežnjak.

“Crno-bijeli” su kandidati za titulu u AdmiralBet ABA ligi.

- Tu su Zvezda i Partizan, kao evroligaši. Od njih se najviše očekuje. Igraju Evroligu, imaju najveće budžete i najbolje ekipe. Ali, ima ekipa koje mogu da im poremete planove - zaključio je Mateo Drežnjak.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: