Mornar spreman za veliki meč, Pavićević: Sve je u našim rukama, to smo i željeli

Barani u 25. kolu AdmiralBet ABA lige dočekuju Borac (subota, 19 sati)

6832 pregleda 4 komentar(a)
Foto: ABA
Foto: ABA

Kada košarkaši Mornara u subotu počnu meč sa Borcem (19 časova) znaće da li već u duelu sa Čačanima mogu da osiguraju plasman u baraž za opstanak u AdmiralBet ABA ligi.

Dva sata prije duela u dvorani „Topolica” se sastaju Krka i Cedevita Olimpija i Barani navijaju za goste - u slučaju da Ljubljančani slave onda bi izabranici Mihaila Pavićevića trijumfom nad Borcem kolo prije kraja osigurali pretposljednje mjesto na tabeli.

Mornar ima pet pobjeda nakon 24 kola, Krka je upisala jednu manja i bolja je u međusobnom skoru.

„Sve je u našim rukama, to je ono što smo željeli. Ne možemo da se pravimo ludi, pratimo i ostale rezultate, ali mislim da bismo pobjedom nad Borcem otklonili dileme oko opstanka. Znamo da neće biti lako, jer je Borac veoma kvalitetan i očelujem neizvjesnu utakmicu”, rekao je Pavićević.

Cilj nije daleko, ali sve je i dalje otvoreno.

„Pritisak je na nama. Pred ovakve mečeve uvijek kažem igračima da je pritisak na mojim leđima, a da je njihova obaveza samo da daju sve od sebe. Kada se pobijedi - onda je to zasluga igrača, a ako se izgubi onda to ide na dušu trenera. Iza nas je period dosta dobrih igara i imamo razlog da budemo optimisti”, istakao je Pavićević.

Mornar u posljednjem kolu gostuje FMP-u, Krka ide u Čačak.

„Moramo da budemo spremni, sve staje u ovih 40 minuta. Pokazali smo nedavno protiv Igokee da možemo da se nosimo s pritiskom, sada je potrebno da damo sve od sebe i vjerujem da pobjeda neće izostati”, navodi krilo Mornara Aleksandar Bursać.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: