Real od -16 do pobjede protiv Zvezde, Panatinaikos uz zvuk sirene do slavlja u Bolonji

Kompletirano 32. kolo košarkaške Evrolige

7848 pregleda 2 komentar(a)
Džanan Musa je ubacio Zvezdi 30 poena, Foto: Real Madrid Basket
Džanan Musa je ubacio Zvezdi 30 poena, Foto: Real Madrid Basket

Takmičarski i za tabelu ne previše značajan meč odigrali su košarkaši Real Madrida i Crvene zvezde, ali je u "Vizink centru" sve prštalo od sadržajne igre i uzbuđenja.

Madriđani, koju su osigurali prvo mjesto pred plej-of, nadoknadili su zaostatak od 16 poena razlike i pobijedili Beograđane, koji odavno nemaju šansu da dohvate desetu poziciju i plasiraju se u plej-in.

Kada je Dejan Davidovac tri i po minuta prije kraja treće četvrtine zakucao u kontri za 54:70, činilo se da se u Španiji sprema iznenađenje, da Real bez plejmejkera Kampaca nema ni energije ni motiva da se u takmičarski beznajačnom meču čupa iz tolikog minusa.

Ipak, šampion je uvijek šampion - najtrofejniji evropski klub je za tili-čas, u samo tri minuta, spustio razliku na jedan poen, a onda u posljednjoj dionici bez većih problema kompletirao preokret.

Na kraju, djeluje i da je rezultatski bilo sigurno - 101:94.

Džanan Musa je briljirao sa 30 poena kod domaćih, Mario Hezona je dodao 20, dok Zvezdi nije pomogla sjajna partija Nemanje Nedovića (30 poena), kao i nekadašnjeg igrača Reala Adama Hange (22).

Uzbudljiv meč igran je i u Bolonji, gdje je Panationaikos košem Kendirka Nana uz zvuk sirene stigao do važne pobjede protiv domaćeg Virtusa - 81:79.

Tim Ergina Atamana se bori za prednost domaćeg terena u plej-ofu i sada je treći na tabeli sa istim odnosom pobjeda i poraza kao drugoplasirani Monako i četvrtoplasirana Barselona, dok je Virtus prvi tim koji je osigurao plej-in - moraće da odigra dva dodatna meča kako bi se plasirao u plej-of.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: