Mornar blizu cilja, Pavićević: Igračima sam odavno rekao da ne gledaju druge rezultate

„Ne treba da čekamo pomoć, jer neće stići, niti treba da stigne od bilo koga”, istakao je trener Barana

9124 pregleda 33 reakcija 2 komentar(a)
Foto: KK Mornar
Foto: KK Mornar

Ono što je najbitnije - košarkaši Mornara kolo prije kraja ligaškog dijela AdmiralBet ABA lige imaju sve u svojim rukama u borbi za baraž za opstanak.

Barani su večeras savladali Borac 80:78 poenima Markusa Vedersa dvije sekunde prije kraja, pa i dalje imaju pobjedu više od Krke.

Mornar će osigurati pretposljednje mjesto ako slavi u Železniku protiv FMP-a ili u slučaju poraza Krke u Čačku.

„Publika nas je digla u teškim trenucima i zaslužila je da se i naredne godine u Baru gleda ABA liga. Čestitam igračima na borbi, odigrali su fantastično prvo poluvrijeme, a upozoravao sam na to da u košarci nema razlike koja garantuje pobjedu”, rekao je trener Mihailo Pavićević.

„Ušli smo nonšalantno u 3. četvrtinu, forsirali šut za tri poena koji je bio izvanredan u prvom dijelu, pa onda nije išao. Kasnije se Borac vratio i sve se okrenulo. Ono što je najbitnije - mi smo veliki sportski prijatelji s Borcem, to svi znaju, ali večeras je bila velika borba, tome su doprinijeli Čačani, pa se sve rješavalo u posljednjoj sekundi. To sport čini lijepim - prijateljstvo se ostavlja po strani kada se igra”.

Mornar je blizu cilja.

„Za nas veoma bitna pobjeda. Sada da damo sve od sebe da protiv FMP-a i da potvrdimo put u baraž. Igračima sam odavno rekao da ne gledaju druge rezultate, već samo sebe - ne treba da čekamo pomoć, jer neće stići, niti treba da stigne od bilo koga”, istakao je Pavićević.

Mornar je 92 sekunde prije kraja imao minus četiri.

„Bili su to teški momenti. Tada je najbitnije ne paničiti, jer ako vas uhvati panika onda ne možete da napravite dobar potez. Iskustvo me naučilo da tada svi gledaju u trenera, iako su igrači ti koji odlučuju, ali morate da im date prave informacije. Odigrali smo finiš onako kako smo se dogovorili, poentirali, a i u posljednjem napadu smo ispoštovali dogovor i kretnje. Bila je fantastična akcija Volera i Vedersa, očekivali smo preuzimanje i morali smo to da kaznimo. Sve zasluge idu igračima”, jasan je Pavićević.

Mornar i Krka u suštini i dalje ne znaju da li će igrati baraž. Moguće je da se ABA liga proširi zbog ulaska Dubaija.

„Sve opcije u igri i možemo da pričamo hipotetički. Borimo se za baraž ako se gleda stari sistem, a po njemu ga ne bismo igrali ako iz ABA2 lige u elitu uđe neka srpska ekipa”, zaključio je Pavićević.

Bonus video: