SC Derbi gostuje Zvezdi: "Veliki izazov, želja i energija neće biti sporni"

Meč 25. kola AdmiralBet ABA lige na programu je sjutra od 18 časova

5909 pregleda 0 komentar(a)
Vasilije Baćović, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Vasilije Baćović, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Košarkaši SC Derbija sjutra (18) u posljednjem meču 25. kola AdrmialBet ABA ligi gostuju Crvenoj zvezdi.

Finiš regularnog dijela sezone "studenti" dočekuju sa osme pozicije, imaju isti broj pobjeda kao devetoplasirani Split, ali bolji međusobni skor, pa će sa posebnom pažnjom pratiti večerašnju (18) utakmicu hrvatskog predstavnika, koji u Beogradu gostuje Megi. Splićani u posljednjem kolu dočekuju Zvezdu, SC Derbi igra protiv Budućnosti.

"Za kraj ABA lige imamo najteži raspored od svih ekipa. Svaka utakmica je prilika za naše mlade igrače da vide gdje se nalaze u ovom momentu u odnosu na evroligaški nivo. Želja i energija neće biti sporni, a za šta će to biti dovoljno vidjećemo na kraju meča", rekao je trener SC Derbija, Dejan Jakara.

Derbi je u prethodnom kolu odigrao dobar meč protiv Partizana, tokom prvog dijela imao devet poena prednosti, ali je u nastavku aktuelni šampion iskoristio greške domaće ekipe, preokrenuo i slavio.

"Suočavamo se sa velikim izazovom, protiv vodeće ekipe lige, ali to nas samo dodatno motiviše. Znamo da su jaki, da posjeduju evroligaški kvalitet, ali mi smo ovdje da pokažemo našu želju i borbu. Svaka šansa koja nam se pruži, nadamo se da će biti iskorišćena do maksimuma. Ovo je utakmica u kojoj se borimo za naš put prema plej-ofu i daćemo sve od sebe da ostvarimo taj cilj", rekao je košarkaš "studenata" Vasilije Baćović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: