Žakelj: Presudio je individualni učinak Partizana; Obradović: Odlučili su detalji

Budućnost Voli u derbiju 25. kola AdmiralBet ABA lige izgubila od Partizana - 89:83

11719 pregleda 11 komentar(a)
Andrej Žakelj, Foto: KK Budućnost/Filip Roganović
Andrej Žakelj, Foto: KK Budućnost/Filip Roganović

Košarkaši Budućnost Volija će u plej-of AdmiralBet ABA lige ući sa treće pozicije - "plavi" su večeras u "Morači", u derbiju 25. kola, izgubili od Partizana (89:83).

Meč je odlučen u posljednjem minutu kada je Zek Ledej pogodio trojku za 87:83, a onda Budućnost nije realizovala napad.

"Čestitam Partizanu, odigrali su dobru utakmicu. Došli su sa najjačih 12 igrača. Mislim da je bio praznik košarke, atmosfera je bila odlična. Što se nas tiče - bili smo energetski na nivou, kako ja želim. U trećoj četvrtini smo imali pad, ali smo se vratili odbranom i lakim poenima. Na kraju je kvalitet Partizana, sa indivudualnim akcijama, odlučio utakmicu. Čestitam momcima, dali su sve od sebe. Hvala i navijačima, koji su nas u ovolikom broju bodrili. Bio je užitak igrati u ovakvoj atmosferi", rekao je nakon meča trener Budućnosti, Andrej Žakelj.

Partizan će u doigravanje sa druge pozicije.

"Lijepa utakmica u izvanrednom ambijentu. Želio bih da se zahvalim ljudima iz Budućnosti na izuzetnom gostoprimstvu. To je ono što i mi u Beogradu pokušavamo da im vratimo i to je primjer fer-pleja. Mislim da je utakmica bila na zavidnom nivou što se tiče fer-pleja. Meč je odlučen u posljednjih nekoliko posjeda. Šut Ledeja je napravio razliku, a onda smo koncentrisano odigrali odbranu. Detalji su odlučili utakmicu", kazao je trener Partizana Željko Obradović.

Budućnost u petak (20) igra sa SC Derbijem, Partizan je domaćin Zadru (8. 4).

Bonus video: