Godina Janika Sinera: Italijan osvojio Masters u Majamiju

Siner je u finalu savladao Grigora Dimitrova - 6:3, 6:1

8633 pregleda 4 komentar(a)
Janik Siner, Foto: Reuters
Janik Siner, Foto: Reuters

Janik Siner nastavlja sa izvanrednim partijama u 2024. godini - Italijan je večeras, u finalu Mastersa u Majamiju, savladao Grigora Dimitrova 2:0 (6:3, 6:1).

Italijan je dominirao od početka meča i treći put u isto toliko mečeva savladao bugarskog tenisera.

"Ponosan sam na rezultat. Malo sam se mučio na početku. Nisam imao mnogo vremena da se adaptiram na ove terene, pa sam znao da će biti teže. Kako je turnir odmicao bio sam sve bolji, a večerašnji meč je fantastičan. Pokušavam da napredujem i uživam u trenutku. Sada dolazi šljaka, sezona na betonu je bila sjajna", rekao je Siner nakon meča.

Nakon izjednačenog početka meča, u kojem je Siner spasao jedinu brejk loptu, od petog gema je sve išlo na stranu italijanskog tenisera. Janik je u petom gemu napravio brejk i poveo 3:2, da bi u devetom iskoristio drugu set loptu.

U drugom setu nije bilo dileme - Siner je vezao pet gemova i stigao do prvog trofeja na Mastersu u Majamiju, a drugog iz serije 1000. On je na posljednjih 27 mečeva upisao 26 pobjeda.

Siner će od sjutra biti drugi na ATP listi, prvi put u karijeri, dok se Dimitrov nakon šest godina vraća među deset najboljih, pa će zauzimati devetu poziciju.

"Janik čestitam tebi i tvom timu, od početka godine igraš sjajan tenis. Ovo je težak turnir, tokom čitave godine sam se mučio, ali sam ovdje želio da dođem do kraja. Zadovoljan sam igrom. Iako nisam pobijedio, osjećam se kao pobjednik", rekao je Dimitrov nakon meča.

Naredni Masters je u Monte Karlu, od sedmog do 14. aprila.

Bonus video: