Lebron dao devet trojki, pa poručio: Bliži se kraj

Kralj je izjednačio sopstveni rekord po broju pogođenih šuteva za tri poena

7139 pregleda 1 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Lebron Džejms, Foto: Reuters

Bruklin je bio "žrtva" Lebrona Džejmsa u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Legendarni as je odigrao fascinantan meč u kojem je postigao devet trojki iz 10 pokušaja i upisao 40 poena u pobjedi LA Lejkersa - 116:104.

Kralj je izjednačio sopstveni rekord po broju pogođenih šuteva za tri poena, a sjajnu partiju je kompletirao sa sedam skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte.

"Ne moram da se oslanjam na šut za tri poena da bi bih uticao na ekipu. Mogu da radim toliko drugih stvari - kada pređem na polovinu protivnika, imam mnogo opcija", rekao je Džejms.

As Lejkersa se tako pridružio Majklu Džordanu koji je do sinoć bio jedini igrač u NBA ligi sa 40 ili više koševa nakon što je napunio 39 godina. Lebron u decembru puni 40...

"I dalje želim da razmišljjam o tome šta mogu da unaprijedim u svojoj igri. Ovo je liga koja zahtijeva šut za tri, onda biram da stalno nadograđujem djelove igre", dodao je Džejms, koji je devet puta pogodio trojku i u januaru prošle godine protiv LA Klipersa, tada iz 14 pokušaja.

Iako dominira sa skoro 40 godina nameće se pitanje još koliko će Džejms igrati košarku.

"Trajem 21 godinu, sigurno neću igrati još 21", našalio se Lebron i poentirao:

"Bliži se kraj, to je jasno. Iskreno, ne znam kada će se vrata definitivno zatvoriti, nemam ideju kada će se i kako završiti, ali znam da mi nije ostalo još puno vremena", zaključio je jedan od najboljih košarkaša u istoriji.

Lebron, koji je u karijeri osvojio četiri prstena (dva s Majamijem, po jedan s Klivlendom i Lejkersima) ove sezone odigrao 66 od 75 utamica za "jezerdžije" u ligaškom dijelu i u prosjeku bilježi 25,4 poena, osam asistencija i 7,4 skoka.

Bonus video: