SC Derbi ne želi da čeka nedjelju, Mirković pred Budućnost: Posljednji voz za plej-of

„Studenti” protiv „plavih” (petak, 20 sati) traže pobjedu kojom bi osigurali plasman u doigravanje AdmiralBet ABA lige

8788 pregleda 1 komentar(a)
Foto: ABA/Filip Roganović
Foto: ABA/Filip Roganović

SC Derbi je dobar dio sezone u AdmiralBet ABA ligi bio u zoni plej-ofa, u njoj i čeka posljednje kolo u kojem pada odluka o posljednjem putniku u doigravanje.

Ostala je samo ta dilema - SC Derbi ili Split, mjesta u četvrtfinalu regionalnog takmičenja ima samo za jednog i podgorički tim je taj koji drži sve u svojim rukama.

„Studenti” u petak od 20 sati igraju protiv Budućnost Volija koja nema rezultatski pritisak s obzirom na to da je sigurno treća na kraju ligaškog dijela, ali ima dovoljno motiva da se suprotstavi timu Dejana Jakare koji je „starijeg brata” ove sezone savladao tri puta u tri različita takmičenja.

SC Derbi je bio bolji u Superkupu ABA lige, koji je potom osvojio, pa u ABA ligi, a onda i u finalu Kupa Crne Gore.

Jakarin tim na dva načina može da se domogne plej-ofa. Proslaviće plasman ako savlada Budućnost, dok bi u slučaju poraza morao da čeka nedjelju i duel Splita i Crvene zvezde.

I navijao bi za Zvezdu, koja bi mu bila protivnik u četvrtfinalu.

„Budućnost u posljednje vrijeme igra odlično, to je dokazala i protiv Partizana prije nekoliko dana. Mogla je i da dobije da je imala malo sreće. Po meni je to jedna od najboljih napadačkih ekipa u ligi, ima po dva veoma kvalitetna igrača na svim pozicijama. Mi ćemo se dobro spremiti i tražićemo šansu da iznenadimo”, rekao je Jakara.

Mladi David Mirković vjeruje da će SC Derbi nastaviti seriju trijumfa protiv Budućnosti.

„Poznajemo se dobro sa rivalom, u pitanju je jedan od najboljih timova u ABA ligi. Ove sezone smo slavili u sva tri međusobna duela, ali ovaj meč za nas ima najveći rezultatski značaj, zato što je posljednji voz za ulazak u plej-of. Jedini cilj je pobjeda i daćemo sve od sebe da to ostvarimo”, istakao je Mirković.

Iz SC Derbija su saopštili da je ulaz za sjutrašnji duel besplatan.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: