Četvrti meč sa "studentima", Budućnost traži prvi trijumf: Bitna utakmica, želimo karakter kao protiv Partizana

Podgorički derbi u Admiralbet ABA ligi (petak, 20h) za crnogorskog prvaka nema rezultatski značaj, ali Andrej Žakelj već želi da uigrava ekipu za plej-of

4998 pregleda 8 komentar(a)
Flečer Megi na nedavnom meču sa Partizanom, Foto: ABA/Filip Roganović
Flečer Megi na nedavnom meču sa Partizanom, Foto: ABA/Filip Roganović

Polufinale Superkupa, prvi meč u sezoni Admiralbet ABA lige i finale Kupa Crne Gore - tri meča odigrali su podgorički rivali ove sezone, uvijek je slavio mlađi.

Košarkaši Budućnost Volija sjutra (petak, 20h) u posljednjem kolu regionalne lige imaće četvrtu priliku da upišu pobjedu protiv SC Derbija - sada u najmanjem važnom meču za njih, jer je već jasno da će će u plej-of ići sa treće pozicije.

"Iako možda rezultatski neće da utiče na nas, nama je ovo bitan meč pred plej-of", jasan je trener "plavih" Andrej Žakelj.

S druge strane, gradski derbi vjerovatno je i utakmica sezone za "studente", jer bi pobjedom obezbijedili plej-of, dok bi u slučaju poraza morali da čekaju nedjelju i trijumf Crvene zvezde u Splitu.

"SC Derbi je sigurno protivnik koji nam u nekim segmentima ne odgovara, jer igra agresivnu i brzu košarku", dodao je Žakelj, koji je sredinom novrembra u Budućnost stigao upravo iz SC Derbija.

"Plavi" su prethodnog vikenda porazom od Partizana u "Morači" izgubili drugo mjesto, ali bilo je u tom meču i dosta dobrih stvari.

"Očekujem da će pristup biti kao u posljednjoj utakmici", kaže slovenački stručnjak. "Još jednom moramo da pokažemo karakter kao protiv Partizana i samo na taj način možemo da dobijemo utakmicu".

Upravo protiv Partizana blistao je jedan od boljih trojkaša lige Flečer Megi, takođe nekadašni član SC Derbija.

"Neće biti laka utakmica, moraćemo da se borimo. Svi znamo da je SC Derbi dobar tim, moramo da igramo snažno i pametno i da se fokusiramo na igru - očekujem navijače u što većem broju", naglasio je Megi.

Admiralbet ABA liga, 26. kolo

Petak

Cibona - Cedvita Olimpija (18h)

SC Derbi - Budućnost Voli (20h)

Subota

Igokea - Mega (17h)

Borac - Krka (19h)

FMP - Mornar (21h)

Nedjelja

Split - C. zvezda (18h)

Partizan - Zadar (19h)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: