Pobjeda SC Derbija ili nada u Zvezdu, Budućnost želi da pokaže karakter

Podgorički derbi, četvrti put u sezoni - sastaju se SC Derbi i Budućnost Voli (20 sati) u posljednjem kolu ligaškog dijela AdmiralBet ABA lige. Ako slave “studenti” će osigurati plasman u plej-of, za “plave” meč nema poseban značaj, jer se zna da u doigravanje idu sa trećeg mjesta

6309 pregleda 0 komentar(a)
SC Derbi ima imperativ protiv Budućnosti: Igor Drobnjak i Mekinli Rajt, Foto: KK Budućnost Voli
SC Derbi ima imperativ protiv Budućnosti: Igor Drobnjak i Mekinli Rajt, Foto: KK Budućnost Voli

SC Derbi je dobar dio sezone u AdmiralBet ABA ligi bio u zoni plej-ofa, u njoj i čeka posljednje kolo u kojem pada odluka o osmom putniku u doigravanje.

Ostala je samo ta dilema - SC Derbi ili Split, mjesta u četvrtfinalu regionalnog takmičenja ima samo za jednog i podgorički tim je taj koji drži sve u svojim rukama.

“Studenti” večeras od 20 sati igraju protiv Budućnost Volija koja nema rezultatski pritisak s obzirom na to da je sigurno treća na kraju ligaškog dijela, ali ima dovoljno motiva da se suprotstavi timu Dejana Jakare koji je “starijeg brata” ove sezone savladao tri puta u tri različita takmičenja. SC Derbi je bio bolji u Superkupu ABA lige, koji je potom osvojio, pa u ABA ligi, a onda i u finalu Kupa Crne Gore.

NASTAVAK NIZA GARANTUJE DOIGRAVANJE

Jakarin tim na dva načina može da se domogne plej-ofa. Proslaviće plasman ako savlada Budućnost, dok bi u slučaju poraza morao da čeka nedjelju i duel Splita i Crvene zvezde. I navijao bi za Zvezdu, koja bi mu bila protivnik u četvrtfinalu.

- Budućnost u posljednje vrijeme igra odlično, to je dokazala i protiv Partizana prije nekoliko dana. Mogla je i da dobije da je imala malo sreće. Po meni je to jedna od najboljih napadačkih ekipa u ligi, ima po dva veoma kvalitetna igrača na svim pozicijama. Mi ćemo se dobro spremiti i tražićemo šansu da iznenadimo - rekao je Jakara.

Mirković
Mirkovićfoto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Mladi David Mirković vjeruje da će SC Derbi nastaviti seriju trijumfa protiv Budućnosti.

- Poznajemo se dobro sa rivalom, u pitanju je jedan od najboljih timova u ABA ligi. Ove sezone smo slavili u sva tri međusobna duela, ali ovaj meč za nas ima najveći rezultatski značaj, zato što je posljednji voz za ulazak u plej-of. Jedini cilj je pobjeda i daćemo sve od sebe da to ostvarimo - istakao je Mirković.

ŽAKELJ: BITAN MEČ PRED ONO ŠTO SLIJEDI

Budućnost ne može da bude ni druga ni četvrta, ali osjeća obavezu da popravi učinak u duelima sa SC Derbijem.

- Iako možda rezultatski neće da utiče na nas, nama je ovo bitan meč pred plej-of. SC Derbi je protivnik koji nam u nekim segmentima ne odgovara, igra agresivnu i brzu košarku - rekao je trener Andrej Žakelj.

3:0

rezultat je u korist SC Derbija u međusobnim duelima protiv Budućnost Volija. “Studenti” su slavili u polufinalu Superkupa ABA lige, onda u ABA ligi, kao i u meču za trofej u finalu Kupa Crne Gore

Budućnost je šanse da bude drugoplasirana izgubila u nedjelju kada je u “Morači” izgubila od Partizana. U istoj dvorani sada želi da poremeti računicu Derbiju.

- Očekujem da pristup bude kao u posljednjoj utakmici. Još jednom moramo da pokažemo karakter i samo na taj način možemo da dobijemo utakmicu - istakao je slovenački stručnjak.

Megi
Megifoto: ABA/Dragana Stjepanović

Flečer Megi, bivši košarkaš SC Derbija, protiv Partizana je najavio da se vraća u pravu šutersku formu, pogodio je pet trojki i upisao 17 poena.

- Neće biti lako, moramo da budemo spremni na borbu. Svi znamo da je SC Derbi dobar tim, treba da igramo snažno i pametno, da budemo fokusirani svih 40 minuta - naglasio je Megi.

Iz SC Derbija su saopštili da je ulaz za večerašnji meč besplatan.

Admiralbet ABA liga, 26. kolo

Petak

Cibona - Cedvita Olimpija (18h)

SC Derbi - Budućnost Voli (20h)

Subota

Igokea - Mega (17h)

Borac - Krka (19h)

FMP - Mornar (21h)

Nedjelja

Split - C. zvezda (18h)

Partizan - Zadar (19h)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: