"Mornari" u Železniku uplovljavaju u mirnu luku: "Posljednji meč može da odlučuje o opstanku, ali i ne mora"

Barani sjutra (subota, 21h) u posljednjem kolu Admiralbet ABA lige igraju protiv FMP-a u gostima, dva sata ranije u Čačku se sastaju Borac i Krka, a slučaju poraza slovenačkog tima meč u Železniku rezultatski će biti nevažan za ekipu Mihaila Pavićevića

3613 pregleda 0 komentar(a)
Mnogo toga u igri Barana i ovog puta će zavisti od njega: Markus Veders, Foto: KK Mornar/Media Pro
Mnogo toga u igri Barana i ovog puta će zavisti od njega: Markus Veders, Foto: KK Mornar/Media Pro

Nakon bure sa kojom su se borili kroz cijelu sezonu, "mornari" mirnu luku konačno vide u beogradskom predgrađu...

Košarkaši Mornara sjutra (subota, 21h) u posljednjem kolu Admirabet ABA lige gostuju kod FMP-a u Železniku i što je najvažnije sudbinu oko opstanka drže u svojim rukama... Tačnije i prije prvog podbacivanja lopte u "Areni FMP" znaće da li im je za baraž potreban trijumf.

Dva sata ranije u Čačku će se sastati Borac i Krka, a ukoliko domaćin slavi Barani će već znati da su izbjegli posljednje mjesto i ispadanje. S druge strane, ako slovenački tim slavi, ekipa Mihaila Pavićevića moraće da juri pobjedu, jer je međusobno slabija od Krke.

"Znamo da nas čeka izuzetno teška utakmica, ona koja može da odlučuje o rasporedu na dnu tabele, ali i ne mora, jer su i drugi rezultati u igri", rekao je Pavićević u najavi posljednjeg kola.

12

utakmica ABA lige odigrao je Mornar ove sezone u gostima i nijednom nije slavio

Ukoliko budu jurili pobjedu Barani će morati da nadmaše sebe u gostima ove sezone pošto van "Topolice" nisu nijednom slavili u ABA ligi.

"Svako gostovanje u ABA ligi je teško, a posebno će to biti u ovom trenutku protiv ekipe FMP-a koja je posljednjim rezultatima pokazala da je kriza prošlost i da igraju na mnogo većem nivou - pobjede su najbolja potvrda toga", upozorio je Pavićević.

Ipak, prije svega Mornar će misliti na svoju igru...

"Moramo da budemo fokusirani na našu utakmicu i da maksimalmo spremni uđemo u ovaj meč, pa ćemo vidjeti ko će se na kraju radovati", zaključio je Pavićević.

Prvi meč ove sezone između Mornara i FMP-a u "Topolici" završen je pobjedom gostiju (77:75).

Admiralbet ABA liga, 26. kolo

Petak

Cibona - Cedvita Olimpija (18h)

SC Derbi - Budućnost Voli (20h)

Subota

Igokea - Mega (17h)

Borac - Krka (19h)

FMP - Mornar (21h)

Nedjelja

Split - C. zvezda (18h)

Partizan - Zadar (19h)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: