Budućnost i Partizan nisu prisustvovali sjednici Skupštine, Mornar sve bliži opstanku?

Čeka se proširenje AdmiralBet ABA lige

7514 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Predstavnici Budućnost Volija i Partizana nisu prisustvovali današnjoj sjednici Skupštine AdmiralBet ABA lige, ali srpski mediji tvrde da su donijete krupne odluke o tome kako naredne sezone treba da izgleda regionalno takmičenje.

Uveliko se najavljuje da će se liga zbog ulaska Dubaija proširiti sa 14 na 16 timova, a to bi u ovom slučaju značilo da Mornar ne mora da brine za opstanak s obzirom na to da bi svih 14 ekipa iz ove sezone stekle pravo da budu dio elite i u sezoni 2024/25.

Dakle, ne bi bilo ispadanja i baraža za opstanak, a pored Dubaija bi mjesto u ABA ligi čekalo i šampiona NLB ABA2 lige.

Beogradski „Mozzart sport” ističe da je na sjednici dogovoreno da SC Derbi postane jedan od suvlasnika lige, kao i da se do juna sačeka da tu privilegiju dobiju još Borac i Split.

Navodno je postignut sporazum i da maksimalno šest timova po nacionalnom ključu može da bude dio ABA lige.

Predstavnici Budućnosti nisu prisustvovali ni prethodnoj sjednici Skupštine, dok iz Partizana tada nisu glasali za ulazak Dubaija.

„Budućnost Voli nema ništa protiv da se Dubaiju već od sljedeće takmičarske sezone omogući igranje u ABA ligi, ali insistira na tome da taj prijem bude obavljen uz poštovanje ugovora i Statuta”, navela je Budućnost u saopštenju prije dvadesetak dana.

Bonus video: