Podgorica prvi put domaćin u ABA 2 ligi: Najbolja igra u sezoni vodi do polufinala

Košarkaši iz glavnog grada Crne Gore u prvom meču četvrtfinala plej-ofa NLB druge ABA lige dočekuju Zlatibor, utorak od 20 sati

7210 pregleda 5 komentar(a)
Spremni za plaj-of: Košarkaši Podgorice, Foto: ABA/Dragana Stjepanović
Spremni za plaj-of: Košarkaši Podgorice, Foto: ABA/Dragana Stjepanović
Ažurirano: 08.04.2024. 17:15h

Koronavirus je učinio da se NLB Druga ABA liga i nakon kraja pandemije igra kroz "balone", pa je jedan od najmlađih crnogorskih klubova tek ovog proljeća dočekao da bude domaćin meča regionalnog takmičenja - i to plej-ofa.

Košarkaši Podgorice u prvom meču četvrfinala doigravanja ABA 2 lige dočekuju Zlatibor - meč u "Bemax areni" zakazan je za sjutra od 20 sati.

"Odigrali smo veliki broj utakmica na visokom nivou i mislim da smo zasluženo među osam najboljih timova. Ipak, naše želje i ambicije tu se ne završavaju, jer sada nas očekuje novi izazov", poručio je Dragan Radović, trener Podgorice.

Crnogorski predstavnik je ligaški dio sezone završio na šestom mjestu, dok je Zlatibor bio trećeplasiran.

"Radi se o ekipi koja je posljednje tri sezone uvijek u vrhu, a prije dvije godine bila je prvak ABA 2 lige. Samim tim svjesni smo da nas očekuje težak dvomeč. U napornom smo ritmu utakmica, kako na domaćoj sceni, tako i ABA 2 lige, zbog čega nije bilo mnogo vremena za odmor i analizu", dodao je Radović.

Sve to neće biti izgovor za njegove momke...

"Spremni su i s nestrpljenjem čekaju početak četvrtfinala. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani u oba meča, da pružimo najbolju igru ove sezone i da nastojimo da izborimo polufinale", naglasio je Radović.

KK Podgorica
foto: ABA/Dragana Stjepanović

Jedini meč odigran između ova dva rivala u aktuelnoj sezoni pripao je Zlatiboru, koji je u januaru bio ubjedljiv sa 90:68.

"Riječ je o protivniku koji je prije svega jako dobro organizovan i vođen, već par godina je lider kako u domaćem prvenstvu, tako i u ABA 2 ligi koju su već jednom osvojili. Gledajući sastav ekipe, čini se da su ove godine najkvalitetniji", smatra Milutin Đukanović, jedan od najiskusnijih u timu Podgorice.

Košarkaš sa Cetinja vjeruje da će tribine biti dobro popunjene.

"Jedna smo od najmlađih ekipa u ligi tako da bitno je da smo dokazali sebi da možemo da pobijedimo bilo kog od favorita. Gladni smo uspjeha i pozivam sve ljubitelje košarke da dođu u 'Bemax arenu' i uživaju u kvalitetnoj košarci", zaključio je Đukanović.

Podgorica je prošle sezone u Domžalama u četvrtfinalu savladala Zlatibor.

"U reprizi prošlogodišnjeg četvrtfinala igramo protiv veoma kvalitetne ekipe. To je mlad tim, a dodatnu snagu im daju odlični stranci. U ligaškom dijelu smo odigrali zanimljivu utakmicu u kojoj smo se vratili sa 15 poena zaostatka i pobijedili sa 20 razlike. Neće nam biti lako, ali smo se spremili taktički. Olakšavajuća okolnost u teškom rasporedu je da smo sada psihološki rasterećeni jer smo obezbijedili treće mesto u КLS-u. Sa bilo kojim ishodom, utakmica u Podgorici je samo prvo poluvrijeme i pokušaćemo da sa što boljim rezultatom uđemo u drugi meč na Zlatiboru", rekao je trener srpske ekipe Strajin Nedović.

Zlatibor je regularni dio završio na trećem mjestu sa skorom 10-3.

"Mislim da naša ekipa ima izuzetno jak pojbednički mentalitet uz mnogo kvaliteta, što smo pokazali u prethodnim utakmicama u domaćoj ligi. Nadam se da smo uspjeli da ohladimo glave, da se odmorimo kako bi se spremili da pobijedimo Podgoricu i odemo dalje", poručio je košarkaš Zlatibora Ivan Smiljanić.

U plej-ofu ABA 2 lige igraju se po dvije utakmice, a na kraju odlučuje koš razlika. Crnu Goru među osam najboljih predstavlja i Sutjeska, koja će u srijedu (18) dočekati Vojvodinu.

ABA 2, četvrtfinale

Utorak

Helios - Spartak (18h)

Podgorica - Zlatibor (20h)

Srijeda

Sutjeska - Vojvodina (18h)

MZT - Široki (20h)

Bonus video: