Budućnost protiv Zadra počinje plej-of, Kamenjaš: Moraćemo da se fokusiramo na Božića, čitavoj ligi pravi probleme

Budućnost Voli u subotu (19), u prvom meču četvrtfinala AdmiralBet ABA lige dočekuje Zadar

6611 pregleda 1 komentar(a)
Kenan Kamenjaš u duelu sa Emirom Hadžibegovićem, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Kenan Kamenjaš u duelu sa Emirom Hadžibegovićem, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Završen je regularni dio AdmiralBet ABA lige, plej-of počinje u subotu, a prvi će na teren košarkaši Budućnost Volija koji u "Morači" dočekuju Zadar (13. 4. od 19 časova).

Crnogorski šampion je do kraja regularnog dijela bio u konkurenciji za drugo mjesto, ali je u direktnom obračunu tu poziciju prepustio Partizanu i za rivala dobio ekipu iz Dalmacije, koji je regularni dio sezone završila na šestom mjestu.

"Očekivanja su onakva kakva treba da budu kad igramo za Budućnost. To je pobjeda na domaćem terenu. Počeli smo da pripremamo taktiku - sigurno da ćemo posebnu pažnju obratiti na Luku Božića. Čitavoj ligi pravi probleme. Na svojoj poziciji je jedan od najdominantnijih igrača. Moraćemo više da se fokusiramo na njega i njegovu igru. Ali, razmišljamo samo o pobjedi. Prvi meč igramo kod kuće - moramo biti fokusirani i borbeni od prvog minuta, sa puno energije. Ako sve zadatke ispunimo, onda neće biti problema", rekao je uoči početka plej-ofa centar Budućnosti, Kenan Kamenjaš.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je oduševljen ambijentom na utakmici sa Partizanom, koja je krajem marta odigrana u "Morači". I protiv hrvatskog šampiona priželjkuje pune tribine.

"Pozivam navijače, ljubitelje košarke da dođu u subotu da nas podrže na početku ove serije. Prelijepo je bilo igrati protiv Partizana u punoj dvorani, ali i ova utakmica protiv Zadra je dovoljan poziv da nas ljudi pozdrave i isprate", poručio je Kamenjaš.

Zadar je sezonu završio na šestom mjestu, ima najkorisnijeg igrača iz prošle sezone, Luku Božića, koji i ove sezone igra na vrhunskom nivou i jedan je od kandidata za MVP nagradu.

"Zadar igra jako dobro, dobro je vođena. Igraju atipičnu košarku, sa dosta preuzimanja. Moraćemo posebno da se pripremimo, jer to nije klasično pruzimanje. Dobro trče u napadu, a imaju i jednog od najboljih igrača u ligi. Dobro ga koriste, kroz njegove asistencije i trčanje. Sigurno će biti teško."

Druga utakmica plej-ofa igra se u Zadru 19. aprila (19).

"Na domaćem terenu igraju dobro. To je sigurno jedno od najtežih gostovanja. Zadar poznaje košarku, to je grad košarke, osjeća se ta ljubav. U plej-ofu će biti posebna energija i euforija. To je druga utakmica - serija će se završiti ili produžiti. Lijepo je igrati tamo u prelijepoj dvorani. Svi igrači vole da igraju kad je puna sala, a u Zadru je uvijek popunjena do posljednjeg mjesta."

Ako se plasira u polufinale, Budućnost Voli će igrati protiv Partizana ili Igokee.

"Prvo se moramo fokusirati na Zadar, a onda, ako ih prođemo, na polufinale. Da li će to biti Partizan ili Igokea - vidjećemo. Nakon poraza od FMP-a i Partizana bilo je bitno da pobijedimo SC Derbi, da ne uđemo u plej-of sa tri vezana poraza. U plej-ofu su utakmice drugačije, nemaš pravo na grešku", jasan je Kamenjaš.

Bonus video: