Mekinli Rajt pred Zadar: Igramo na domaćem terenu i sve ćemo učiniti da pobijedimo

Budućnost Voli u subotu (19) dočekuje Zadar u prvom meču četvrtfinala AdmiralBet ABA lige

1905 pregleda 0 komentar(a)
Mekinli Rajt, Foto: ABA/Filip Roganović
Mekinli Rajt, Foto: ABA/Filip Roganović

Košarkaši Budućnost Volija i Zadra odigrali su tri utakmice ove sezone, a sve tri pobjede je upisao crnogorski šampion.

"Plavi" su sezonu upravo počeli utakmicom sa timom iz Dalmacije, kojeg su u septembru savladali u četvrtfinalu ABA Superkupa u Podgorici (70:58), a onda su istog rivala dva puta pobijedili u regularnom dijelu AdmiralBet ABA lige. U "Morači" je bilo 103:73 u prvom kolu, a u Zadru, u 14. rundi, 67:57.

U međuvremenu je regularni dio završen, a Budućnost i Zadar će snage odmjeriti i u četvrtfinalu plej-ofa. Prvi meč je u subotu, u Podgorici (19), a drugi 19. aprila u Zadru. Eventualna majstorica je 27. aprila u glavnom gradu Crne Gore. Budućnost sa treće, a Zadar sa šeste pozicije ulaze u doigravanje.

"Uvijek sam spreman za plej-of. Uzbuđen sam. Zadar ima snažnu ekipu. Imaju jednog od najboljih igrača u ligi - Luku Božića. Ali, mi imamo dobre šanse. Biće zabavno. Očekujem fizički jaku utakmicu, sa dosta intenziteta, trčanja... Igramo na domaćem terenu i sve ćemo učiniti da pobijedimo", rekao je košarkaš Budućnosti, Mekinli Rajt.

Amerikancu je ovo prva sezona u Evropi. U Budućnost je stigao prethodnog ljeta, a prije toga je igrao za Dalas, Minesotu i njihove razvojne timove.

"Drugačije je. Ovo je moja prva sezona u Evropi, trebalo mi je vremena da se priviknem. Ali, uživao sam - u procesu, učenju... Bilo je uspona i padova, ali, sve u svemu, dobro je", objašnjava američki plejmejker.

Bonus video: