Van Gandi: Luka Dončić je najbolji ofanzivac u istoriji NBA

Poznati nekadašnji NBA trener a sada košarkaški ekspert, Sten van Gandi, istakao je da je Luka Dončić najbolji ofanzivni košarkaš u istoriji

3661 pregleda 4 komentar(a)
Dončić nikada nije bez rješenja u napadu, Foto: REUTERS
Dončić nikada nije bez rješenja u napadu, Foto: REUTERS

Poznati nekadašnji NBA trener a sada košarkaški ekspert, Sten van Gandi, istakao je da je Luka Dončić najbolji ofanzivni košarkaš u istoriji.

“Mislim da je najbolji ofanzivac kojega sam ikada vidio, Luka Dončić! Sumnjam da postoji nešto što on ne može uraditi u napadu. Počnimo s činjenicom da je gabaritan momak, može da šutira za tri, i u tome je nevjerovatno naprdovao u odnosu na prije godinu, dvije. Sve češće "uzima" šuteve iz daljine i to sa nevjerovatnih distanci. Učinkovit je u tome", kazao je Van Gandi.

Sovenački i superstar Dalasa se u trci za MVP regularnog dijela NBA lige probio na drugo mjeso, tik iza Nikole Jokića.

"Kad pogledate igru na obje strane parketa, ima boljih igrača od Dončića. Ali među čisto napadačkim igračima, mislim da je on najbolji kojeg sam vidio. Može doći na ulaz, šutirati sa distance ili iz daljine a jedan je do najboljih asistenata u istoriji NBA. Doslovno ne postoji niko ko mu u napadačkim akcijama može parirati ”, rekao je slavni trener.

I nakdašnajk zvijezda Bostona, Klipersa.., Pol Pirs, ne krije da je oduševljen Dončićem.

"On i Kajri Irving su najbolji napadački tandem u istoriji. Klipersi nemaju šansi protiv njih u plej-ofu".

Bonus video: