Kenan Kamenjaš u idealnoj petorci ABA lige

Priznanje za centra Budućnost Volija

4321 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Počeo je sezonu u SC Derbiju, nastavio je u dresu Budućnost Volija - utisak je ostao isti, Kenan Kamenjaš je igrajući za oba podgorička kluba stekao reputaciju jednog od najboljih centara u AdmiralBet ABA ligi.

I nagrada je stigla - košarkaš iz Bosne i Hercegovine je izglasan u najbolju petorku regularnog dijela regionalnog takmičenja.

Kamenjaš se našao u društvu talentovanog plejmejkera Nikole Topića (Mega/Crvena zvezda), legende Miloša Teodosića (Crvena zvezda), Luke Božića iz Zadra koji je opet dobio MVP nagradu, te krilnog centra Partizana Zeka Ledeja.

„Igrač koji je počeo sezonu u SC Derbiju, da bi sredinom sezone prešao u Budućnost Voli, ostavio je jedan od najzanimljivijih utisaka među svim igračima. Blista već godinama, a ove sezone u prosjeku bilježi 13,5 poena, 8,1 skok, 1,8 asistencija i prosječan indeks korisnosti od 20,4 poena po utakmici”, objavila je ABA liga.

Božić je imao najviše glasova trenera, novinara i navijača (16,8 odsto), slijede Ledej (9,8), Kamenjaš (8,2), Teodosić (7,5) i Topić (6,2).

Bonus video: