Podgorica suspendovala Milutina Đukanovića

Klub reagovao nakon izjava trenera Zlatibora da se kapiten Podgorice nesportski ponašao nakon utakmice

5859 pregleda 4 komentar(a)
Foto: KK Podgorica/Saša Janković
Foto: KK Podgorica/Saša Janković

Košarkaški klub Podgorica je suspendovao kapitena Milutina Đukanovića zbog nesportskog ponašanja nakon utakmice sa Zlatiborom u četvrtfinalu NLB ABA2 lige.

Đukanović nakon ove odluke neće biti u sastavu za revanš meč u utorak na Zlatiboru (18 sati).

Iz podgoričkog kluba su saopštili da su nakon brojnih pohvala za organizaciju prve utakmice ostali šokirani izjavom trenera gostiju Strajina Nedovića da se Đukanović neportski ponašao nakon meča.

Navodi se i da Podgorica sa Zlatiborom ima izuzetno dobru saradnju i da želi da svojim ponašanjem daju primjer svima u ABA2 ligi.

"Kao jedan od klubova koji ima najmlađu ekipu duboko nas je poremetilo što se nakon velike pobjede više pričalo o stvarima van terena, nego o samom trijumfu. Upravo zbog toga, čekamo stav ABA lige, koja je pokrenula postupak, ali želimo da saopštimo da je kapiten Milutin Đukanović suspendovan od strane kluba do kraja sezone, a odluku regionalnog takmičenja svakako ćemo poštovati", stoji u saopštenju i navodi da "podgorički klub želi da pokaže da osuđuje svako nesportsko ponašanje i da je bez obzira na krajnji rezultat imidž kluba na prvom mjestu".

Podgorica je u prvom susretu kod kuće slavila 113:89.

Bonus video: