Šehović: Za nas bi medalja bila plasman u osminu finala

"Svi momci daju sve od sebe na svakom treningu i s razlogom očekujemo uspješno ljeto. Prvi i jedini cilj je plasman u nokaut fazu, a potom je sve moguće jer u 40 minuta možemo da pariramo svakom protivniku", kaže Dino Radončić, krilni igrač Reala
1 komentar(a)
Dino Radončić, Foto: Kscg.me
Dino Radončić, Foto: Kscg.me
Ažurirano: 31.07.2017. 21:06h

Košarkaška reprezentacija Crne Gore na Zlatiboru odrađuje drugu sedmicu priprema za Evropsko prvenstvo, koje će od 31. avgusta do 17. septembra biti održano u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji.

Izabranici Bogdana Tanjevića rade na podizanju forme i uigravanju tima uoči serije kontrolnih mečeva, na tri jaka kontrolna turnira u Beogradu, Tuluzu i Istanbulu.

"Na Zlatiboru odrađujemo najvažniji dio priprema nakon uvodnog dijela od desetak dana u Podgorici. Naporno radimo i za sada sve protiče onako kako smo i željeli. Atmosfera je na najvišem nivou, a što je najvažnije i zdravstveni bilten je povoljan", kazao je bek Budućnost Volija Suad Šehović.

Selektor Bogdan Tanjević na širem spisku za Eurobasket računa na igrače koji su iznijeli teret prošlogodišnjih kvalifikacija, koje je naša reprezentacija završila sa učinkom od pet pobjeda i porazom.

Uigranost, dobra atmosfera, iskustvo i znanje selektora trebalo bi da budu aduti našeg tima na predstojećem Eurobasketu.

"Gotovo svi igrači iz prošlogodišnjih kvalifikacija i sada su dio tima. To je jedan od aduta ovog tima jer se dobro poznajemo.Taktika i sistem rada su takođe, isti kao i prošlog ljeta i to je veoma značajno. Imamo i dovoljno kontrolnih mečeva i vjerujem da ćemo biti spremni za ono što nas očekuje na šampionatu", rekao je Šehović.

Cilj "crvenih" je - dolazak u Istanbul, na eliminacionu fazu.

"Uoči prethodna dva Eurobasketa previše se pričalo o medaljama i visokim očekivanjima. Cilj ove reprezentacije treba da bude pobjeda u svakom meču i da svaki posmatramo kao najvažniji, jer samo uz takav pristup možemo da ostvarimo dobar rezultat i iskorak u odnosu na prethodna dva učešća, a to je plasman u eliminacionu rundu. Za nas bi medalja bila plasman u drugi krug, a ukoliko dođemo do osmine finala - sve moguće", zaključio je Šehović.

U osminu finala vode prva četiri mjesta iz grupe u Klužu, u kojoj će, pored domaćina Rumunije, rivali biti Španija, Hrvatska, Češka i Mađarska.

"Uz sjajnu atmosferu koju smo imali i prošle i ove godine, ispunjavamo sve zadatke koje pred nas postavlja stručni štab i za sada sve protiče u najboljem redu. Svi momci daju sve od sebe na svakom treningu i s razlogom očekujemo uspješno ljeto. Prvi i jedini cilj je plasman u nokaut fazu, a potom je sve moguće jer u 40 minuta možemo da pariramo svakom protivniku", kaže Dino Radončić, krilni igrač Reala.

Reprezentacija će na Zlatiboru ostati do 10. avgusta.

Bonus video: