Dvije prepreke do Bostona za Vučevića i Bulse, Lejkersi "biraju" lakši put do Denvera ili teži do Oklahome

Završen je ligaški dio NBA sezone, poznati su parovi plej-ina - Čikago protiv Atlante igra se u noći između srijede i četvrtka od 3.30 sati po našem vremenu

8877 pregleda 0 komentar(a)
Džejsnio Tejtum i "kelti" čekaju Vučevića, Kobija Vajta i ostale Bulse, Foto: Reuters
Džejsnio Tejtum i "kelti" čekaju Vučevića, Kobija Vajta i ostale Bulse, Foto: Reuters

Veče između utorka i srijede - prave stvari konačno kreću u NBA ligi. Dug i naporan ligaški dio sezone je završen sinoć, a sada je vrijeme za konačne bitke najjače košarkaške lige na svijetu.

Kao i svake godine od "korona sezone" prvi će doigravanje otvoriti timovi od 7. do 10. mjesta u obje konferencije - u takozvanom plej-inu, okršajima na jednu pobjedu na putu ka plej-ofu.

Tako će se u plej-inu Istoka naći i Čikago našeg Nikole Vučevića, koji će kao devetoplasirani igrati na svom terenu protiv desetoplasirane Atlante. Ko pobijedi ići će na teren poraženog iz drugog plej-in okršaja između Filadelfije i Majamija.

Dakle situacija je za Vučevića i drugove jasna - samo dvije pobjede vode do plej-ofa i utakmica sa najboljom ekipom lige Bostonom.

S druge strane, pobjednik pomenutog duela Filadelfije i Majamija plasiraće se direktno u plej-of, gdje ga čeka drugoplasirana ekipa Istoka Njujork.

Bulsi su se drugu godinu zaredom našli u plej-inu, s tim da su ovog puta završili na poziciji više u odnosu na 10. mjesto prošle sezone.

"Da li je moglo lošije? Mislim da jeste mnogo lošije", ne krije trener Bulsa Bili Donovan.

Objašnjava i zbog čega.

"Naravno, radi se o povredama - da smo na početku sezone krenuli bez Zaka Lavina, Patrika Vilijamsa i Torija Krega vjerovatno biste rekli da ova ekipa nema šansi. Zato kažem da je moglo da bude i lošije i da smo ove sezone napravili veliki posao", kaže Donovan.

Meč između Čikaga i Atlante igra se u noći između srijede i četvrtka od 3.30 sati po našem vremenu.

Čini se da će se mnogo uzbudljiviji plej-in igrati na Zapadu, gdje se sastaju Nju Orleans - LA Lejkersi i Sakramento - Golden Stejt. Pobjednik prvog duela ide direktno u plej-of na šampiona Denver, dok poraženog očekuje još jedna šansa u meču sa boljim iz okršaja Kingsa i Voriorsa.

Lebron Džejms i velikan iz Los Anđelesa tako će na neki način izabrati put kojim žele do plej-ofa - jedna pobjeda vodi do šampiona, poraz, a potom trijumf u meču sa pobjednikom duela Sakramento - Golden Stejt znače i plej-of sa Oklahomom.

I dok po najbolja dva tima sa Istoka i Zapada čekaju svoje rivale, trenutno su poznata četiti para plej-ofa: Klivlend (4) - Orlando (5) i Milvoki (3) - Indijana na jednoj strani odnosno LA Klipers (4) - Dalas (5) i Minesota (3) - Finiks (6).

Plej-in, Zapad

Srijeda

01.30h Nju Orleans - LA Lejkers

04.00h Sakramento - Golden Stejt

Plej-in, Istok

Četvrtak

01.00h Filadelfija - Majami

03.30h Čikago - Atlanta

Bonus video: