Plej-of kao nagrada

Košarkaši SC Derbija protiv Crvene zvezde u Beogradu (18 sati) igraju prvu utakmicu četvrtfinala AdmiralBet ABA lige. Drugi meč je narednog ponedjeljka u “Morači”

7674 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

SC Derbi je zahvaljujući pobjedi Crvene zvezde u posljednjem kolu regularnog dijela AdmiralBet ABA lige (u Splitu) osigurao plasman u plej-of i tako dobio ono što je zaslužio dobrim partijama u regionalnom takmičenju ove sezone.

Drugi put u nizu podgorički klub je u četvrtfinalu i sada je vrijeme da bez pritiska pokaže da je dio elite ABA lige - čekaju ga mečevi upravo sa Zvezdom koja je ligaški dio završila kao prvoplasirana.

Prva utakmica je večeras od 18 sati u beogadskoj dvorani “Aleksandar Nikolić” - zna se ko je veliki favorit, ali “studenti” su spremni na veliku borbu.

- Prvo moram da čestitam igračima na lijepom rezultatu i uspjehu. Mi smo mlada ekipa, cilj je bio da uđemo u plej-of, to smo na kraju i uspjeli. Četvrtfinalni mečevi protiv Zvezde su nagrada za sve što smo do sada uradili, ali ne idemo u Beograd sa bijelom zastavom - rekao je trener Derbija Dejan Jakara.

Ipak, sportski motiv mora da postoji.

- Ako razmišljamo da je to samo nagrada onda nemamo šanse da iznenadimo. Lopta je okrugla, nikada se ne zna i ja uvijek idem sa mišljenjem da moramo da budemo spremni ako se ukaže šansa da iznenadimo. Zvezda je ove godine možda i najbolja napadačka ekipa u ligi i dokazala je to u regularnom dijelu sezone. Nama ne odgovara stil igre Beograđana, jer imaju na svakoj poziciji igrača koji pravi prednost, ali i u odbrani mogu da igraju više različitih stvari. Sigurno je to najteži test za nas, ali nikad se ne zna - možda prvi put savladamo Zvezdu - poručio je Jakara.

Ne zavisi mnogo toga od SC Derbija, ali prva utakmica je možda šansa da poremete planove aktuelnom vicešampionu.

- Ispunili smo cilj, jer smo drugu smo godinu zaredom u plej-ofu. Ponosan sam na mlade momke koji su odigrali sjajnu sezonu. Pripremamo se za velike utakmice, to je dodatno iskustvo, ali ne prijetimo Zvezdi - kaže iskusni plejmejker Derbija Nikola Pavlićević.

Zvezda u ABA ligu ulazi poslije debakla od Anadolu Efesa u posljednjem kolu ligaškog dijela Evrolige - bilo je 100:55. Regionalno takmičenje je odranije prioritet “crveno-bijelima” koji žele titulu...

- Borili smo se svih ovih mjeseci kako bismo zauzeli prvu poziciju na tabeli pred plej-f i time obezbijedili prednost domaćeg terena. Sada je vrijeme za taj glavni dio, prvi protivnik je SC Derbi - dobar tim, sa kojim smo igrali prije dvije sedmice. Želimo da se poslije onakvog poraza u Evroligi podignemo, pokažemo reakciju, i vratimo se dobrim igrama i rezultatima - jasan je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos.

Druga utakmica u Podgorici se igra 22. aprila (ponedjeljak), a eventualna majstorija je planirana za 26. april (petak).

Bonus video: