Budućnost spremna na odgovor Zadra, Slavković: Želimo da sve završimo u dvije utakmice

Tim Andreja Žakelja u petak igra drugi meč četvrtfinala AdmiralBet ABA lige

4575 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Pred početak četvrtfinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige košarkaši Budućnost Volija su imali jasan cilj - da protiv Zadra opravdaju ulogu favorita i domognu se polufinala gdje mnogi već vide velike mečeve sa Partizanom.

Cilj, naravno, ostaje isti za tim Andrej Žakelja, ali je donekle korigovan, jer „plavi” nadahnuti pobjedom u prvom meču sa Zadranima (100:69 u subotu u „Morači”) žele da pitanje plasmana među četiri najbolje ekipe u regionu riješe već u petak u dvorani koja nosi ime legendarnog Krešimira Ćosića.

Nije prva utakmica bila idealna za Podgoričane, Zadar je prvom poluvremenu parirao i odolijevao, ali je u nastavku viđena dominacija domaćina koji je u 20 minuta dao 58, a primio samo 33 poena.

„Mučili smo se u prvom poluvremenu. Nismo mogli da se odlijepimo na neku pristojnu razliku, ali smo u nastavak ušli sa većom energijom i fokusom. Zato smo i napravili veliku razliku”, rekao je krilni košarkaš Budućnosti Andrija Slavković.

U Dalmaciji (petak, 19 časova) vjerovatno crnogorskog šampiona čeka teži zadatak. Zadar je ozbiljan rival na svom terenu, očekuje se i reakcija najkorisnijeg igrača regularnog dijela ABA lige Luke Božića koji je u „Morači” dao samo jedan koš.

„Mislim da će druga utakmica biti potpuno drugačija u odnosu na prvu. Svi znamo kako je teško igrati u Zadru, pogotovo kada je hala puna. To je mnogo vruć teren”, kazao je Slavković i dodao:

„Spremamo utakmicu na potpuno drugačiji način. Zadar je specifična ekipa koja igra na manji broj poena i sa pet visokih igrača. Vrlo dobro se znamo, tako da nema mnogo tajni. Pokušaćemo iz utakmice da izađemo kao pobjednici i završimo serije s 2:0. U tom slučaju bismo u polufinale ušli svježiji i imali duže vremena da spremimo te utakmice”, poručio je Slavković.

Budućnost u Zadru juri petu pobjedu u isto toliko međusobnih duela ove sezone, nakon što je slavila u Superkupu ABA lige, dva puta u ligaškom dijelu, kao i u prvoj utakmici četvrtfinala regionalnog takmičenja.

Bonus video: