Zvjezdani tandem Lejkersa opet bez rješenja za centra iz Sombora

Nikola Jokić predvodio Denver do pobjede nad Lejkersima u prvoj utakmici starta plej-ofa, MInesota bolja od Klipersa a Njujork iznenadio Filadelfiju

18765 pregleda 7 komentar(a)
Jokić je bio pravi lider Nagetsa, Foto: REUTERS
Jokić je bio pravi lider Nagetsa, Foto: REUTERS

Prošle godinu u finalu Zapada, a ove u prvoj rundi plej-ofa NBA lige, rezultat opet na strani Denvera koji je savladao LA lejkerse 114:103.

I opet "jezerdžije" nisu imali rješenja za Nikolu Jokića koji im je ubacio 32 poena, uz 12 skokova i sedam asistencija. I nijednu izgubljenu loptu.

Odlično su Lejkersi krenuli u utakmicu, imali dvocifrenu prednost, ali su u trećoj četvrtini i Nagetsi namjestili nišan, Kontavijus Koldvel Pop je počeo da niže trojke i domaćin je imao 15 poena prednosti.

Entoni Dejvis sa 32 poena i 14 skokova uz pet asistencija je imao najbolji učinak kod domaćina, Lebron Džejms je do poluvremena bio najbolji na parketu, na kraju je meč završio sa 26 poena, osam asistencija i šest skokova, ali i sedam izgubljenih lopti.

Kanađanin Džamal Mari je za Nagetse upisao dabl-dabl od 22 poena i 10 asistencija, Porter 19, a Koldvel-Poup 12 poena.

Denver je izveo sveg šest slobodnih, ubacio pet i psoato tek treća ekipa da je dobila utakmicu sa šest ili manje slobodnih bacanja tokom utakmice. Lejkersi su 19 puta bili na crti slobodnih.

Lejkersi su lideri sezone i imali su od rivala čak 507 slobodnih bacanja više, na drugom mjestu je Boston sa razlikom od 232.

Njujork je u "Medison skver gardenu" dobio favorizovanu Filadelfiju - 111:104.

Tajriz Maksi sa 32 poena i prošlogodišnji MVP Džoel Embida, koji je ubacio 29 poena, ali uz šut 22-8, nisu uspjeli da se izbore za sjajnom timskom igrom domaćina.

Džoš Hart sa dabl-dablom od 22 poena i 13 skokova, Džejlen Branson je ubacio 22, a poen manje Mekbrajdi sa klupe.

Uz to, odlično je u ekipi Njujorka odigrao Bojan Bogdanović koji je ubacio 13 poena uz sedam skokova (trojke 6-3).

Poput jutarnjih i sinoć su odigrane dvije utakmice prve runde plej-ofa sa pobjedama domaćina - u prvoj je Klivlend bio bolji od Orlanda - 97:83, dok je Minesota ubjedljivo savladala Finiks - 120:95.

Entoni Edvards je pokazao da je nadolazeća zvijezda sa 33 poena i devet sokova, dok je na drugoj strani za Sanse Kevin Duren ubacio 31 poen.

Bonus video: