"Studenti" sa više samopouzdanja dočekuju Zvezdu, fokus na zaštiti reketa i preciznom dodavanju

SC Derbi očekuje još jednu sjajnu igru u četvrtfinalu AdmiralBet ABA lige sa Zvezdom, sjutra od 18,30 sati u "Morači"

9095 pregleda 2 komentar(a)
"Studenti" se nadaju iznenađenju i majstorici u petak, Foto: ABA/Filip Roganović
"Studenti" se nadaju iznenađenju i majstorici u petak, Foto: ABA/Filip Roganović

U susret seriji protiv lidera AdmiralBet ABA lige košarkašima SC Derbija nije "padalo na pamet" sa prijete Crvenoj zvezdi u Štark areni. Željeli su samo da daju maksimum, a pobjeda im je izmakla bukvalno u posljednjem šutu.

Pitanje kome pripada uloga favorita u sjutrašnjoj utakmici od 18,30 satu u SC "Morača", među "studentima" se ne postavlja. Bez obzira na to što su u Beogradu imali veliku prednost i tri četvrtine bili bolja ekipa.

"Zvezda će biti u revanšu spremnija, ali ćemo mi ući sa više samopouzdanja. Bio je to u Beogradu vrlo težak poraz za nas, nismo očekivali da ćemo tako dobro da izgledamo u tri četvrtine - bili smo baš bolji, ali na kraju je prevladao individualni kvalitet u Zvezdi, koji je odlučio utakmicu", kazao je trener Derbija Dejan Jakara.

Kontrola reketa i što manje izgubljenih lopti su prema slovenačkom stručnajku recept kalo Zvezdi pružiti što jači otpor.

"Očekujemo veći pritisak, presing na igraču sa loptom od samog početka. Moramo na to da se dobro pripremimo. Imamo samopouzdanja da možemo da igramo sa njima u izvjesnom periodu utakmice, zato govorim igračima kada rival pojača da i mi moramo da odigramo sa više fokusa i energije. Jedino tako možemo do iznenađenja zaključio je Jakara.

"Studenti" su prvi četvrtfinalni duel izgubili sa 83:81, u njihovom taboru svi žale za ispuštenih 18 peona prednosti tokom treće četvrtine. I nadaju se, takođe, "majstorici" u petak u Beogradu.

"Od početka smo krenuli utakmicu u jakom ritmu, držali smo visoku prednost, imali i značajnih, 16, 17 razlike. Nažalost, nismo uspjeli da izdržimo do kraja i ostaje žal da ih nismo iznenadili gore - kazao je bek SC Derbija Mateo Drežnjak.

I hrvatski košarkaš je istog razmišljanja kao njegov trener, u susret drugom meču četvrtfinala sa Zvezdom.

"Probaćemo da u utakmicu uđemo na isti način, ali.i da u finišu ne dozvolimo izgubljene lopte, a pogotovo ne skok u napadu rivalu. Moramo i da odgovorimo na njihov pritisak, onda bismo nmogli i da se nadamo trijumfu", smatra Mateo Drežnjak.

Bonus video: