Zvezda stiže u "Moraču": SC Derbi je u Beogradu pokazao kvalitet

SC Derbi i Crvena zvezda sjutra (18:30) u "Morači" igraju drugu utakmicu četvrtfinala AdmiralBet ABA lige

8620 pregleda 50 reakcija 0 komentar(a)
Davidovac u duelu sa Hadžibegovićem na prethodnom meču, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Davidovac u duelu sa Hadžibegovićem na prethodnom meču, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši SC Derbija sjutra (18:30) u "Morači" dočekuju Crvenu zvezdu u drugom meču četvrtfinala AdmiralBet ABA lige.

"Crveno-bijeli" su u prvom meču, prethodnog ponedjeljka u Beogradu bili nadomak poraza. U jednom trenutku su gubili 18 razlike, ali su nakon preokreta stigli do pobjede - 83:81.

Pred sjutrašnji okršaj u Podgorici, Crvena zvezda je ostala bez povrijeđenog Adama Hange, dok bi u tim trebalo da se vrati Nikola Topić, koji je dugo bio odsutan zbog povrede.

„Očekuje nas druga utakmica sa ekipom SC Derbi i jasno je da moramo da odigramo na prvom mjestu mnogo, mnogo bolje nego prvu utakmicu u Beogradu. Prvo što moramo da imamo na umu je da moramo da igramo na najvišem nivou znajući da na drugoj strani imamo takmičarski vrlo dobru ekipu koja ima svoj kvalitet“, rekao je u najavi meča trener Zvezde, Janis Sferopulos.

Ako Zvezda slavi, čettvrtfinale će biti gotovo. U slučaju da SC Derbi pobijedi i izjednači, majstorica bi se igrala u petak u Beogradu.

„Očekuje nas drugi meč četvrtfinala protiv SC Derbija. Na prvom smo bili daleko od svoje igre i ritma koju smo uspjeli da nametnemo u finišu i dođemo do važne pobjede. Znamo da protiv sebe imamo tim koji je vrlo kvalitetan to su pokazali u više navrata, pa i na posljednjoj utakmici u Beogradu. Moramo da odigramo mnogo bolje nego u prvoj utakmici, čvršće, energičnije i sa velikom željom da dobijemo meč u Podgorici i okončamo četvrtfinalnu seriju“, kazao je košarkaš "crveno-bijelih" Dejan Davidovac.

Bonus video: