Radonjić: Vjerujem da ćemo potvrditi dominaciju; Stojanović: Prilika da dodatno napredujemo

Košarkašice Budućnosti i Podgorice danas (18:30) u "Bemax areni" igraju prvu utakmicu finala Prve lige

1782 pregleda 0 komentar(a)
Ekipa Budućnosti, Foto: KSCG
Ekipa Budućnosti, Foto: KSCG

Košarkašice Budućnosti i Podgorice danas (18:30) u "Bemax areni" otvaraju finalnu seriju u crnogorskom šampionatu.

Kao i prethodne tri sezone ove ekipe će se boriti za trofej. Budućnost je već deceniju je bez poraza na domaćoj sceni, dok je Podgorica i ove sezone poražena samo u duelima protiv Budućnosti.

Budućnost je Podgoricu savladala u finalu Kupa, kao i prethodne tri sezone u finalu plej-ofa.

"Očekuju nas još dva meča i vjerujem da ćemo i u finalnoj seriji potvrditi dominaciju i sezonu završiti titulom. Podgorica je igrala dobro tokom sezone, pokazala da napreduje, igrali smo zanimljive utakmice, a nadam se da će i ovo finale učiniti zanimljivim. Ipak, vjerujem da ćemo pokazati da smo kvalitetnije i da ćemo zaokružiti sezonu titulom", kazala je kapitenka "plavih" Zorana Radonjić.

Podgorica je od svog formiranja uvijek u finalu plej-ofa.

"Bila je ovo zanimljiva sezona, gdje smo imali zaista dobrih utakmica kako u WABA ligi do 17 godina, tako i na domaćoj sceni. Svaki meč protiv Budućnosti prilika je za naše igračice da dodatno napreduju i stiču iskustvo, jer nemamo često priliku da igramo utakmice protiv tako jakih timova. Zbog toga se radujemo što smo izborili još jedno finale i uradićemo sve da u dva meča ostavimo što bolji utisak, da pružimo što duže otpor, a vjerujem da će moje mlade igračice pokazati da su zaista veliki potencijal", rekao je trener Podgorice Petar Stojanović.

U finalu se igraju dvije utakmice, a druga je u četvrtak.

Bonus video: