Ko će biti NBA MVP - dva momka sa prostora bivše Jugoslavije i Kanađanin zvanični kandidati

NBA liga je objavila i imena kandidata u još šest kategorija - Vembanjama, Holmgren i Miler rivali za rukija sezone, Degnolt, Finč i Mozli za najboljeg trenera...

7296 pregleda 5 komentar(a)
Jokić je favorit za MVP nagradu, Vembanjama za rukija sezone, Foto: Reuters
Jokić je favorit za MVP nagradu, Vembanjama za rukija sezone, Foto: Reuters

Dva velika majstora iz Evrope, tačnije sa prostora bivše Jugoslavije i fenomenalni Kanađanin - NBA liga je saopštila tri imena koja su zvanično u trci za najboljeg košarkaša najjače lige na planeti.

Novi MVP regularnog dijela sezone biće Nikola Jokić, Luka Dončić ili Šej Gildžis-Aleksander, objavila je NBA liga.

Maestro iz Srbije i košarkaš Denvera juriće treće MVP priznanje, dok slovenački košarkaš iz Dalasa i Kanađanin iz Oklahome čekaju prvu najprestižniju individualnu nagradu.

Ukoliko Jokić, koji je svakako favorit, ponovo bude najbolji, postaće deveti igrač sa tri ili više MVP priznanja.

On bi tako stao uz rame sa legendama kakve su Karim Abdul Džabaru (šest), Majkl Džordan, Bil Rasel (pet), Vilt Čemberlen, Lebron Džejms (četiri), Mozes Melon, Lari Bird i Medžik Džonson (tri).

Uz kandidate za najkorisnijeg igrača sezone, NBA liga je objavila imena kandidata u još šest kategorija.

Košarkaš San Antonija Viktor Vembanjama, prošlogodišnji prvi pik na draftu, najveći je favorit za nagradu za rukija godine, a konkurenti su mu Čet Holmgren iz Oklahome i Brendon Miler iz Šarlota.

U konkenciji za najboljeg defanzivca lige su igrač Majamija Bem Adebajo, Rudi Gober iz Minesote i Viktor Vembanjama, dok su Tajris Maksi iz Filadelfije, Alperen Šengun iz Hjustona i Kobi Vajt iz Čikaga kandidati za nagradu za igrača koji je najviše napredovao ove sezone.

Kandidati za najboljeg šestog košarkaša lige su Malik Monk iz Sakramenta, Bobi Portis junior iz Milvokija i Naz Rid iz Minesote, a za nagradu "klač", odnosno majstora za završnice, Stef Kari iz Golden Stejta, Demar Derozan iz Čikaga i Gildžis-Aleksander iz Oklahome.

U konkurenciji za nagradu za trenera godine su Mark Degnolt iz Oklahome, Kris Finč iz Minesote i Džamal Mozli iz Orlanda.

Bonus video: