SC Derbi sanja iznenađenje

Košarkaši SC Derbija dočekuju Crvenu zvezdu u drugom meču četvrtfinala AdmiralBet ABA lige (18.30), nakon što su prije sedam dana u Beogradu stali na korak od senzacije

11086 pregleda 56 reakcija 2 komentar(a)
"Studenti" tokom meča sa Zvezdom u Beogradu, Foto: ABA
"Studenti" tokom meča sa Zvezdom u Beogradu, Foto: ABA

U susret četvrtfinalnoj seriji protiv lidera AdmiralBet ABA lige košarkašima SC Derbija nije “padalo na pamet” sa prijete Crvenoj zvezdi pred meč u Beogradskoj areni. Željeli su samo da daju maksimum, na kraju im je pobjeda izmakla bukvalno u posljednjem šutu.

A ni pitanje kome pripada uloga favorita pred drugu utakmicu (danas od 18.30 sati u “Morači”) među “studentima” se ne postavlja, bez obzira na to što su u Beogradu imali veliku prednost od 18 pooena i tri četvrtine bili bolja ekipa.

- Zvezda će biti u revanšu spremnija, ali mi moramo da uđemo sa više samopouzdanja. Bio je to u Beogradu vrlo težak poraz za nas, nismo očekivali da ćemo tako dobro da izgledamo u tri četvrtine. Bili smo baš bolji, ali na kraju je presudio individualni kvalitet Zvezde. To je odlučilo utakmicu - rekao je trener Derbija Dejan Jakara.

Kontrola reketa i što manje izgubljenih lopti su recept kako Zvezdi može da se parira, tvrdi slovenački stručnjak.

- Očekujemo veći pritisak, presing na igraču sa loptom od samog početka. Moramo na to da se dobro pripremimo. Imamo samopouzdanja da možemo da igramo sa njima u izvjesnom periodu utakmice, zato govorim igračima kada rival pojača da i mi moramo da odigramo sa više fokusa i energije. Jedino tako možemo do iznenađenja - zaključio je Jakara.

U Beogradu je bilo 83:81 poslije velikog preokerta, a “studenti” sada sanjaju da seriju vrate u glavni grad Srbije. Majstorica bi se igrala u petak...

- Od početka smo krenuli u utakmicu u jakom ritmu, držali visoku prednost, imali i značajnu perdnost... Nažalost, nismo izdržali do kraja i ostaje žal da ih nismo iznenadili - kazao je bek SC Derbija Mateo Drežnjak.

Zvezdi se svakako ne prijeti.

- Probaćemo da u utakmicu uđemo na isti način, ali i da u finišu ne dozvolimo izgubljene lopte, a pogotovo ne skok u napadu protivnika. Moramo i da odgovorimo na njihov pritisak, onda bismo mogli da se nadamo trijumfu - poručio je Drežnjak.

“Crveno-bijeli” znaju da moraju da budu oprezni.

- U prvom meču smo bili daleko od igre i ritma koji želimo da nametnemo. U finišu smo, ipak, došli do važnog trijumfa - rekao je kilni košarkaš Zvezde Dejan Davidovac koji dodaje:

- Znamo da protiv sebe imamo tim koji je vrlo kvalitetan - to je pokazao u više navrata, pa i na posljednjoj utakmici u Beogradu. Moramo da odigramo mnogo bolje nego u tom duelu, da budemo čvršći i energičniji. Želimo da u Podgorici okončamo četvrtfinalnu seriju - jasan je Davidovac.

Bonus video: