Denver je vjerovao Mareju, Lejkersi teško podnijeli poraz

Aktuelni šampion u drugom meču plej-ofa savladao Los Anđeles Lejkerse - 101:99

7215 pregleda 3 komentar(a)
Džamal Marej, Foto: Reuters
Džamal Marej, Foto: Reuters

Deseti put zaredom košarkaši Denvera su savladali Los Anđeles Lejkerse - Nagetsi su sinoć slavili 101:99 i poveli 2:0 u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Denver je u drugom poluvremenu imao 20 poena minusa (68:48), a onda je Džamal Marej u posljednjim trenucima utakmice, preko Entonija Dejvisa, postigao poene za pobjedu i postavio konačan rezultat (101:99). Prethodno je Lebron Džejms promašio šut, kojim je mogao da donese trijumf Lejkersima.

Marej je utakmicu završio sa 20 poena, ali je iz igre šutirao devet od 24.

"Malo mu je trebalo da uhvati ritam. Pogodio je nekoliko lakih šuteva, a šuteve kao što je ovaj za pobjedu, pogodio je hiljadu puta. Vjerujemo mu. Tokom cijele utakmice smo imali otvorene šuteve, kompletan tim, ali nismo pogađali. Lejkersi su igrali veoma dobro, ali je naša odbrana u posljednjoj četvrtini bila nevjerovatna, praktično u cijelom drugom poluvremenu", kazao je nakon meča Nikola Jokić.

A i Jokić je bio maestralan. Igrao je 41 minut i imao tripl-dabl učinak - 27 poena, 20 skokova i 10 asistencija. To je bila njegova četvrta partija u plej-ofu sa najmanje 20 poena, 20 skokova i 10 asistencija. Toliko je u istoriji plej-ofa u NBA imao samo Vilt Čemberlen.

"Publika je bila sjajna, podržavali su nas kada smo gubili sa 20 poena razlike. Hvala vam mnogo, ljudi, jako je lijepo igrati u ovakvoj atmosferi", kazao je Jokić.

Marej je promašio 13 od svojih prvih 16 šuteva. A onda je, preko Dejvisa, postigao poene za pobjedu i vođstvo od 2:0 u seriji.

"Kada sam se mučio tokom utakmice, saigrači su mi rekli da nastavim da šutiram. Rekli su mi da nastavim da budem agresivan, da tražim loptu i kada sam uzeo loptu dvije sekunde do kraja, znao sam da će ući", rekao je Marej.

Lejkersi su teško podnijeli poraz. Na pitanje da objasni šta se dogodilo u posljednjem napadu Denvera, Entoni Dejvis je kratko odgovorio.

"Džamal Marej je pogodio", rekao je Dejvis, a onda bacio mikrofon i izašao iz prostorije u kojoj se održavala konferencija za medije.

I Lebron Džejms je bio prilično nervozan. A posebno je bio ljut na sudije - sporna je situacija iz treće četvrtine, kada je Majkl Porter udario Rasela u lice, ali mu nije sviran faul.

"Ne znam šta se dešava tamo gdje gledaju usporene snimke, da budem iskren. Dianđelo Rasel je očigledno udaren u lice na prodoru. Nema smisla. Smeta mi", rekao je Džejms.

Treća utakmica je u noći između četvrtka i petka u Los Anđelesu.

Bonus video: