Ivanović i Baskonija bez šansi u Madridu, Makabi kroz dramu do brejka u Atini

Velikan iz Izraela slavio u sjajnom meču u "OAKA areni", Real Madrid lako sa Baskonijom

14345 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje igrača Makabija u Atini, Foto: Euroleague (X)
Slavlje igrača Makabija u Atini, Foto: Euroleague (X)
Ažurirano: 23.04.2024. 22:56h

Preokreti, velika borba, drama... Sve to donio je je prvi meč na startu plej-ofa Evrolige u Atini, dok je druga utakmica na drugom kraju Evrope bila potpuno drugačija priča.

Košarkaši Makabija slavili su u paklu "OAKA arene", srušili su Panatinaikos (91:87) i odmah stigli do brejka, dok je Baskonija našeg trenera Duška Ivanovića bila bez šansi u Madridu protiv Reala (90:74).

Tim Ergina Atamana uglavnom je vodio od starta utakmice, u drugom poluvremenu je imao i plus 12 (56:44), ali se klub iz Tel Aviva koji je do plej-ofa stigao kroz plej-in nije predavao...

U posljednjoj četvrtini Makabi je oprije svega na krilima Bonzija Kolsona i Lorenca Brauna "istopio" prednost domaćina, da bi na 53 sekunde prije kraja rezultat bio 83:83.

Nakon toga je Braun pogodio za dva poena, Kostas Slukas odigrao katastrofalan napad na drugoj strani, a tačku na trijumf stavio je Džoš Nibo sa linije slobodnih bacanja.

Kod Makabija koji je upisao 25. pobjedu u posljednjih 26 mečeva najegikasniji je bio upravo tandem Kolson (18 poena) - Braun (16).

Na drugoj strani, odlična partija Matijasa Lesora ostala je bez nagrade - centar Panatinaikosa ubacio je 22 poena i imao šest skokova.

PAO je izgubio prednost domaćeg terena, ali moraće da odgovori već u sljedećem meču pred svojim navijačima - u četvrtak.

Kada je u pitanju španski derbi sve je nekako bilo jasno od starta kada je Rreal već nakon šest minuta otišao na plus 10 (21:11), a do kraja održavao i uvećavao vođstvo, imao i plus 24...

U pobjedničkom timu Džanan Musa je ubacio 16 poena, a po 10 Fakundo Kampaco i Vensan Poarje.

Na drugoj strani, Markus Hauard je postigao 15 poena, a Kodi Miler Mekintajer, Nikolaos Rogavopulos i Met Kostelo po 14.

ČETVRTFINALE, 1. mečevi

Panatinaikos - Makabi 87:91 (0:1)

Real - Baskonija 90:74 (1:0)

Srijeda

19.00h Monako - Fenerbahče

21.00h Barselona - Olimpijakos

Bonus video: