Spektakl u Evroligi: Monako i Barselona izgubili prednost domaćeg terena

Fenerbahče pobijedio u gostima Monako - poslije produžetka sa 95:91, Olimpijakos slavio u Barseloni - 77:75, u prvim mečevima 1/4 finala Evrolige

6496 pregleda 0 komentar(a)
Nejt Sestina slavi veliki trijumf Fenera u "kneževini", Foto: twitter/fenerbahcebeko
Nejt Sestina slavi veliki trijumf Fenera u "kneževini", Foto: twitter/fenerbahcebeko

Tek je počeo plej-ofu Evrolige, a već se ređaju uzbuđenja.

Nakon nakon Panatioaikosa, prednost domaćeg terena u četvrtfinalnim mečevima izgubili su Monako i Barselona.

Fenerbahče je pobijedio u Monte Karlu - poslije produžetka sa 95:91 (15:26, 22:20, 23:15, 21:20, 14:10) i tako poveo sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji.

Turski tim su do pobjede vodili Najdžel Hejs Dejvis sa 19, Nik Kalates sa 17 i Nejt Sestina sa 16 poena. Tajler Dorsi je pobjedi doprineo sa 13 poena, dok je srpski košarkaš Marko Gudurić ubacio 11 poena.

U redovima Monaka najefikasniji je bio Eli Okobo sa 19 poena, a najbolje su ga pratili Majk Džejms i Džordan Lojd sa po 16 poena.

Monako je u većem dijelu utakmice bio u vođstvu, ali je Fenerbahče u završnici uspeo da se vrati i stigne do četiri poena prednosti, a potom i da preko Gudurića propusti priliku da pobijedi u gostima (81:81).

U dodatnih pet minuta je bolji bio turski tim, koji je taj dio igre dobio i tako napravio brejk na startu ove četvrtfinalne serije.

Druga utakmica na programu je u petak, a domaćin je ponovo Monako.

Olimpijakos je gotovo cijeli meč vodio protiv Barselone, koja je samo u drugoh četvrtini u dva navrata imala prednost, na kraju slavlje tima iz Pireja - 77:75, a i nije bilo baš tako uzbudljivo kao što govori rezultat.

Gosti su u posljednjoj četvrtini imali 10 poena prednosti, Katalonci su uspjeli da priđu na -2, ne i da naprave preokret.

Vilijams-Gos sa 15 i Kenan sa 14 poena predvodi su goste, Ernangomes i Paker ubacili su po 13 za Barselonu.

Prednost domaćeg terena u prvim četvrtfinalnim duelima odbranio je samo Real Madrid, koji je u utorak bio ubjedljiv kod kuće protiv Baskonije.

Bonus video: