Evroliga pokrenula postupao protiv Atamana i Panatinaikosa

PAO i Makabi večeras igraju drugu utakmicu četvrtfinalne serije

6270 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Euroleague.net
Foto: Euroleague.net

Panatinaikos je u utorak izgubio prvu utakmicu četvrtfinala plej-ofa Evrolige, u Atini je slavio Makabi 91:87 i odmah nakon te utakmice je trener grčke ekipe Ergin Ataman imao prepoznatljiv šou.

Žalio se na sudije i organizaciju, kasnije je i klub bio oštar u saopštenju u kojem se pominja i rat u kojem učestvuje Izrael, pa je morala da reaguje i Evroliga.

„Evroliga izražava razočaranje zbog izjava trenera Panatinaikosa i kluba, kao i zbog nekih drugih dešavanja tokom prve utakmice prve runde plej-ofa odigrane u Atini. Takvo ponašanje je potpuno suprotno onom zajedničkom saopštenju koje su 15. aprila potpisali Evroliga, Udruženje trenera, Udruženje evroligaških igrača i Asocijacija sudija, jer stvaraju nepotreban i neopravdan sukob koji su njegovi potpisnici, treneri, igrači i zvaničnici obavezali da će spriječiti”, navela je Evroliga.

Ataman je optužen i da se bavi manipulacijama:

„Takve izjave daju netačnu analizu igre i pažljivo odabrani broj faza igre, sa ciljem da dovedu u pitanje rad i integritet sudija i vrše dodatni pritisak na njih i organizaciju. Disciplinski postupci su već pokrenuti, kao i za događaje koji su se desili na obaveznom otvorenom treningu za medije u srijedu 24. aprila 2024. godine, kada je gospodin Ataman spriječio novinare da obavljaju svoje dužnosti”, objavila je Evroliga.

Drugi meč četvrtfinalne serije je večeras od 20.15, ponovo u Atini.

Bonus video: