"Rekli su mi - vidjećeš šta će cionisti da ti urade, ali ja sam Ergin Ataman, ne možete mi ništa"

Turski stručnjak na klupi Panatinaikosa u centru pažnje i nakon drugog meča plej-ofa Evrolige protiv Makabija

10777 pregleda 3 komentar(a)
Ataman, Foto: Panathinaikos BC (Facebook)
Ataman, Foto: Panathinaikos BC (Facebook)

Gdje je Ergin Ataman tenzije su izgleda neizbježne - bilo je tako nakon prvog meča plej-ofa Evrolige protiv Makabija, a još žešće poslije drugog...

Turski stručnjak koji vodi grčki Panatinaikos imao je zanimljivu pres konferenciju nakon što je njegov tim izjednačio na 1:1 protiv kluba iz Tel Aviva.

"Znate li šta se sad desilo? Kada sam išao ka svlačionici, neko iz štaba Makabija, ne znam ko jer nije imao akreditaciju, rekao mi je: 'Vidjećeš u Izraelu, vidjećeš šta će cionisti da ti urade'."

Imao je i odgovor na takvu poruku.

"Hajde, ja sam Ergin Ataman, trener sam Panatinaikosa, selektor Turske i turski državljanin - ne možete mi ništa", u svom stilu je rekao Ataman.

Čovjek koji je sa Efesom dva puta bio prvak Evrope bio je ljut zbog saopštenja Evrolige koja je navela da je pokrenut disciplinski postupak protiv njega nakon izjava koje je dao poslije prvog meča sa Makabijem.

"Veoma mi je čudno da organizacija kao što je Evroliga, koju uvijek štitim, daje saopštenje o meni u kom se kaže kako narušavam njen ugled. Ako uradim nešto pogrešno, ako govorim o sudijama, postoji pravilnik - kaznite me. Zašto okrećete određene ljude protiv mene. Nisam kritikovao organizaciju Evrolige, kritikovao sam konkretne sudijske odluke", naglasio je Ataman.

Nastavio je u sličnom tonu...

"Nisam glup. Osvojio sam dvije Evrolige zaredom, vodio sam ekipe na više od 300 utakmica u Evroligi. Samo sam objašnjavao grčkim novinarima zašto sam bio ljut poslije nekih odluka sudija", rekao je između ostalog Ataman.

Serija između Panatinaikosa i Makabija sada se seli u Beograd, gdje će izraelski tim biti domaćin.

Bonus video: