Je li vrijeme da padne Partizan?

Plej-of spektakl u AdmiralBet ABA ligi - košarkaši Budućnost Volija (18.30) u gostima protiv “crno-bijelih” u prvom meču polufinala

7692 pregleda 60 reakcija 21 komentar(a)
Odbrana recept za prvaka: Petar Popović i Zek Ledej tokom prvog meča u sezoni, Foto: ABA/Dragana Stjepanović
Odbrana recept za prvaka: Petar Popović i Zek Ledej tokom prvog meča u sezoni, Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Novi Beograd, “korona sezona”, veliki derbi i prazna Hala sportova... Nakon 50 minuta borbe između Partizana i Budućnost Volija sve je stalo u dvije sekunde - Kodi Miler-Mekintajer je na 1,3 do kraja pogodio trojku za 99:98 i činilo se pobjedu domaćina, ali nije tako mislio Danilo Nikolić, koji je iz posljednjeg šuta uzvratio van linije 6,75 i donio trijumf “plavima”.

Prošle su od tada tri i po godine, a Nikolićeva trojka i dalje je posljednja radost Budućnosti protiv Partizana u gostima - nova sezona donosi novu priliku za “osvajanje Beograda”, kreće polufinalna serija AdmiralBet ABA lige...

Crnogorski prvak u prvom meču serije od 18.30 sati u Beogradskoj areni napada aktuelnog prvaka regiona.

- Možemo da odigramo dobro i da pobijedimo i u Beogradu i Podgorici - da tako završimo seriju u dvije utakmice. Niko od nas ne kalkuliše - stigli smo u Beograd po pobjedu - poručio je kapiten Petar Popović.

Izabranici Andreja Žakelja su prije tačno mjesec imali priliku da u “Morači” sruše Partizan i u ovom polufinalu imaju prednost domaćeg terena - nisu uspjeli i sada će pokušati sve da isprave u Beogradu.

- Svaki plej-of je priča za sebe i mislim da imamo šanse. U prethodnom periodu smo prikazivali dobru igru - sportski je da se nadamo - dodao je Popović.

“ODBRANA PROTIV EKSTREMNO TALENTOVANOG NAPADA”

Partizan ove sezone u Evroligi nije prošao u nokaut fazu, ali se i dalje radi o sjajnoj ekipi, jednom od dva favorita regionalne lige.

- Mislim da naglasak treba da bude na odbrani, jer nas očekuje ekipa koja je ekstremno talentovana napadački. Pokazala je to u obje utakmice protiv nas ove sezone - u “Morači” je protivnik pogodio desetak trojki u prvom poluvremenu, kao i teške šuteve kad se lomila utakmica - naglasio je Popović.

Zbog svega toga “plavi” će morati da pokažu i nešto novo u odnosu na prethodna dva meča ove sezone.

- Porbaćemo da ih poremetimo i da se ne osjećaju lagodno - jasan je 27-godišnji Cetinjanin.

ŽAKELJ: DETALJI ODLUČUJU

Andrej Žakelj je kao trener SC Derbija pokazao da zna kako se pobjeđuje Partizan, sada ima želju da isto uradi i sa klupe Budućnosti.

- Nema puno stvari koje ne znamo jedni o drugima - Partizan je evroligaški tim, jedan od boljih ofanzivnih potencijala u Evropi i na to moramo da obratimo pažnju. Znamo odakle prijeti najveća opasnost, a znamo i koje su mu mane - poručio je slovenački trener.

Žakelj
Žakeljfoto: Aleš Fevžer/KK Cedevita Olimpija

Osvrnuo se i na prethodna dva meča u sezoni Budućnosti i Partizana.

- U prvoj utakmici u Beogradu smo se još tražili. Igrali smo na dosta dobrom nivou, a još bolje je to bilo u posljednjem meču. Analizirali smo taj duel, vidjeli gdje smo griješili i šta moramo da ispravimo. Detalji odlučuju u ovakvim utakmicama - jasan je Žakelj.

OBRADOVIĆ: VELIKI RIVALI I PRIJATELJI

Aktuelni šampion ne pomišlja da potcijeni Budućnost uprkos seriji od pet uzastopnih pobjeda u međusobnim duelima, a legendarni trener “crno-bijelih” Željko Obradović i ovog puta je biranim riječima govorio o podgoričkom timu. I klubu uopšte...

Obradović tokom jednog od gostovanja u Podgorici
Obradović tokom jednog od gostovanja u Podgoricifoto: ABA liga/Dragana Stjepanović

- Sa velikim respektom dočekujemo Budućnost i želim da naglasim da nam dolazi veliki rival, ali i veliki prijatelj. I molim navijače Partizana da ih na fer i sportski način dočekaju, da sve protekne u dobroj atmosferi - jasna je poruka najtrofejnijeg evropskog trenera.

Drugi meč serije se igra 7. maja u Podgorici, a eventualna majstorica tri dana kasnije u Beogradu. U drugom polufinalnom duelu sastaju se Crvena zvezda i Mega, a njihov prvi meč je u petak.

Bonus video: