Juniori na startu sa Rusijom

Prvi rival u Pještanima je Rusija (18 časova), a grupna faza nije previše bitna, jer će sve selekcije igrati u osmini finala.
72 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Vujović, Foto: FIBA Europe
Nikola Vujović, Foto: FIBA Europe
Ažurirano: 29.07.2017. 13:25h

Mlada reprezentacija je obezbijedila opstanak u A diviziji, sada sa istim ciljem Evropsko prvenstvo počinju i crnogorski juniori.

Košarkaši Nebojše Bogavca, rođeni 1999. i 2000. godine, danas u Slovačkoj počinju bitke na kontinentalnom šampionatu. Prvi rival u Pještanima je Rusija (18 časova), a grupna faza nije previše bitna, jer će sve selekcije igrati u osmini finala.

Zbog toga je najvažnije da se „crveni” što bolje uigraju za nokaut fazu kroz mečeve sa Rusijom, Njemačkom i Turskom.

„Cilj jeste opstanak u A diviziji, ali nijedna ekipa nas neće lako savladati. Atmosfera i energija koju dajemo na terenu su naši najveći aduti. Karakter nam nije takav da se zadovoljimo samo opstankom, želimo da svaku priliku za pobjedu iskoristimo na pravi način”, rekao je Nikola Vujović.

Bek Budućnost Volija, koji slavi 18. rođendan 1. avgusta, na dan utakmice sa Turcima, dobro poznaje rivale u grupi A.

„Gledali smo Rusiju nekoliko puta, nije ni malo loša ekipa, a oslanja se na individualni kvalitet. Vjerujem da taj kvalitet neće moći da se istakne zbog naše jake odbrane i želje za pobjedom. Sa Turskom smo igrali dva prijateljska meča, to je selekcija koja zna šta hoće i veoma je disciplinovana. Što se Njemačke tiče, očekujem da je jaka, kao i svih ovih godina”, zaključio je Vujović.

Bonus video: