Nastavak serije ili kraj? I posljednji atom snage za povratak u Beograd

Košarkaši Budućnost Volija sjutra (utorak) od 18 sati dočekuju Partizan u drugom meču polufinala AdmiralBet ABA lige

22207 pregleda 10 komentar(a)
Želi navijače uz "plave": Joan Makundu tokom prvog meča sa Partizanom, Foto: ABA/Dragana Stjepanović
Želi navijače uz "plave": Joan Makundu tokom prvog meča sa Partizanom, Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Budućnost Voli - Partizan, ponovo u klinču, slično kao i u maju 2022. "Plavi" su tada u meču bez prava na grešku trojkom Vladimira Micova srušili velikog rivala i izborili majstoricu.

Dvije godine kasnije Budućnost traži nove heroje - za novu majstoricu, za prvi trijumf nad Partizanom upravo od tog 15. maja.

Crnogorski prvak u drugom meču polufinala AdmiralBet ABA lige sjutra (utorak) od 18 sati u "Morači" dočekuje aktuelnog šampiona regiona - meč nakon kojeg se serija vraća u Beograd ili kraj.

"Radimo na mnogim detaljima, ali prije svega da imamo pravu energiju, da izgledamo kao tim, da damo i posljednji atom snage za pobjedu i tako seriju vratimo u Beograd", poručio je Andrej Žakelj, trener "plavih".

Prvi duel u Beogradu bio je daleko od spektakularne utakmice, Partizan se nudio, Budućnost se kasno probudila, pa su "crno-bijeli" odbranili domaći teren i poveli 1:0.

Šta mora da bude drugačije u "Morači", pa da se serija nastavi?

"Prije svega moraćemo da igramo mnogo bolje nego tokom prve utakmice kada ni ofanzivno ni defanzivno nismo bili na našem nivou", jasan je Žakelj.

Između dva duela proći će sedam dana - pomalo neobično za plej-of, a s druge strane više nego dovoljno vremena da se isprave sve greške.

"Radimo na tome da budemo mnogo čvršći i agresivniji u odbrani, a da smo opušteniji u napadu - bili smo previše nervozni u Beogradu", dodao je slovenački trener.

Žakelj
Žakeljfoto: ABA/Dragana Stjepanović

Region očekuju vrhunski košarkaški meč u Podgorici, a spektakl bi trebalo da bude i na tribinama.

"Veselimo se i jedva čekamo ovaj meč - sigurno će biti prazmik košarke. Igraće dva izvanredna tima i uvijek su to dvije zanimljive utakmice", naglasio je Žakelj i imao poruku za navijače.

"Siguran sam da će napraviti pozitivnu i sjajnu atmosferu", nema dilemu trener Budućnosti.

Makundu: Brza tranzicija, odbrana, timska igra...

Posljednje mečeve sa Partizanom obilježila su i zakucavanja Joana Makundua, a Francuz se će i ovog puta biti jedan od aduta Budućnosti.

"Znamo da nas čeka dobra ekipa, tim iz Evrolige, ali želimo da igramo našu igru i vidjećemo šta će se na kraju dogoditi...", rekao je Makundu.

Šta bi moglo da bude ključno u igri Budućnosti?

"Kontranapadi, jake završnice, timska igra, kao i dobra odbrana..."

I "plavi broj 10" je imao poruku za navijače.

"Očekujem da će biti uz nas do kraja, da će nam biti vjetar u leđa - to je sve što nam treba od njih", zaključio je Makundu.

AdmiralBet ABA liga, polufinale

Utorak

18.00h Budućnost Voli - Partizan (0:1)

20.00h Mega - C, zvezda (0:1)

Bonus video: