Obradović: Rezultat je 1:1, manje je bitno je li bilo pola koša ili deset razlike - neka bolji tim ode u finale

Trener Partizana nakon poraza od Budućnosti u "Morači" smatra da je njegovom timu potrebno malo više da bi se plasirao u finale

10921 pregleda 6 komentar(a)
Obradović na večerašnjem meču, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Obradović na večerašnjem meču, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Mnoge velike bitke Željko Obradović dobio je u završnicama mečeva - večeras u Podgorici nije.

Na kraju košarkaši Budućnost Volija zasluženo su sa 74:73 savladali Partizan u drugom meču polufinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige, pa će majstorica koja se u petak igra u Beogradu odlučiti ko ide u finale.

"Čestitam Budućnosti na pobjedi - bez obzira na to da li je bilo pola koša ili 10 razlike, rezultat u seriji je 1:1. Uvijek je isto, rezultat je važan, samo pobjeda", rekao je nakon meča Obradović.

Budućnost je na šest minuta i 59 sekundi do kraja imala i velikih plsu devet (68:59), ali je meč, ipak, riješen u dramatičnom finišu kada Aleksa Avramović nije kasnio dva promašena penala Kenana Kamenjaša.

"Kada smo se odvojili na šest razlike, imali smo pet izgubljenih lopti zaredom i dozvolili Budućnosti da se vrati. Na kraju je rival imao praktično dobijenu utakmicu, ali smo se vratili agresivnom odbranom. Borbenost je bila na nivou, ali biće potrebno malo više da bismo se plasirali u finale", smatra najtrofejniji evropski trener.

Šut (posebno za tri poena) nije išao ni jednom ni drugom timu...

"Budućnost je šutirala 22-4, mi 19-3, bili su veoma loši procenti šuta, vjerovatno nervoza čini svoje", smatra Obradović.

Kao i uvijek devetostruki osvajač Evrolige dočekan je aplauzima u Podgorici.

"Kao klub gajimo izuzetne odnose sa Budućnosti i sada, a to ću ponoviti i pred samu utakmicu - pozivam navijače Partizana da se ponašaju fer i korektno. Dolaze nam sportski prijatelji i neka bolji tim ode u finale", istakao je legendarni trener.

Nastavio je i sličnom tonu...

"Ovo su poruke koje šaljem od prvog dana otkada sam se vratio i ne namjeravam da odustanem od toga. Te stvari su najbitnije u našim životima, sve ostalo je manje važno. Trebalo bi da budeš čovjek, da se ponašaš kulturno i pristojno. Na tome insistiram. Imate i druge primjere, ali je pero je kod vas, a ne kod mene", zaključio je Obradović.

Bonus video: