PAO poslije 12 godina na F4, Ataman poručio: Kandidati smo za titulu

Panatinaikos sinoć u majstorici četvrtfinala savladao Makabi (81:72) i izborio plasman na fajnl-for Evrolige

3214 pregleda 4 komentar(a)
Ataman, Foto: Euroleague.net
Ataman, Foto: Euroleague.net

Prvi put nakon 12 godina Panatinaikos se plasirao na fajnl-for Evrolige - Atinjani su sinoć, u majstorici četvrtfinala, savladali na domaćem terenu Makabi (81:72) i čekirali kartu za Berlin.

Posljednji trener koji je PAO odveo do same završnice bio je Željko Obradović, kojem je to pošlo za rukom u posljednjoj sezoni u Atini. A nakon Obradovića Atinjane će na fajnl-foru voditi Ergin Ataman. Turski stručnjak je prethodnog ljeta stigao u Panatinaikos, obećao odlazak na F4 i obećanje ispunio.

"Imali smo sjajnu sezonu, osvojili drugo mjesto u regularnom dijelu. Zaslužili smo ovo. Izgubili smo prvu utakmicu u seriji, ali nismo gubili samopouzdanje. Bićemo kandidati za titulu u Evroligi", rekao je Ataman kojem će ovo biti četvrti fajnl-for i karijeri.

Bivši trener Efesa je nakon prve utakmice rekao da neće biti u Atini naredne sezone, ako ekipa ne izbori fajnl-for.

"I sljedeće sezone ću biti ovdje. Mi smo jedan od najboljih defanzivnih timova u ligi, a imamo i sjajne igrače u napadu, poput Slukasa i Nana", poručio je Ataman.

Makabi je u Beogradu imao šansu da završi posao i plasira se na F4.

"Ponosan sam na igrače, oni su pravi šampioni. Znali smo da neće biti lako. Volio bih da su ovu seriju odlučili igrači. Nikada nismo pričali o sudijama, a mislim da bi trebalo. Razlika u slobodnim bacanjima je 35-10 u korist Panatinaikosa. Možda je ovo slučajnost, ali je nevjerovatno. Žao mi je igrača", poručio je trener Makabija Oded Kataš.

Panatinaikos će na F4 igrati protiv Fenerbahčea ili Monaka.

Završni turnir je u od 24. do 26. maja u Berlinu.

Bonus video: