Obradović: Moramo biti strpljivi i pametni; Jasikevičijus: Strast i energija vode na F4

Monako i Fenerbahče večeras (19) u Monte Karlu igraju odlučujuću, petu, utakmicu četvrtfinala Evrolige

4187 pregleda 0 komentar(a)
Majk Džejms (Monako) i Nik Kalates (Fenerbahče), Foto: Euroleague.net
Majk Džejms (Monako) i Nik Kalates (Fenerbahče), Foto: Euroleague.net

Košarkaši Reala i Panatinaikosa su obezbijedili plasman na fajnl-for, a preostala dva putnika u Berlin biće poznata nakon večerašnjih mečeva Monaka i Fenerbahčea (19), odnosno Barselone i Olimpijakosa (21).

Monako je prethodne sedmice u Istanbulu uspio da vrati brejk i izbori majstoricu. Tim iz Monte Karla je slavio 65:62 u četvrtom meču, a strijepio je do posljednje sekunde - Fener je imao napad za pobjedu, ali je Vilbekin bio neprecizan, pa je serija vraćena u Kneževinu.

"Biće ključno ko će izgledati bolje fizički, ko će biti pametniji. Iskustvo je takođe bitno. Pokazali smo veliki karakter tokom četvrte utakmice. Moramo to da ponovimo. Moramo biti strpljivi, moramo ostaviti sve spoljne faktore po strani, razmišljati samo o utakmici, o tome kako da odigramo dobar meč. Fenerbahče će sigurno željeti da pruži svoj maksimum, isto kao i mi", rekao je u najavi meča trener Monaka, Saša Obradović.

Nakon četvrte utakmice došlo je do incidenata na terenu, kada je publika u Istanbulu željela da se obračuna sa rivalom.

"Incidenti na kraju četvrte utakmice? Ne smijemo o tome razmišljati. Treba misliti samo na to kako igrati dobro. Treba razmišljati timski, pobijediti kao tim,” rekao je Obradović.

Fenerbahče je imao meč loptu na domaćem terenu, vodio je 2:1 u seriji, ali prednost nije iskoristio, pa u gostima mora da traži trijumf vrijedan plasmana na završni turnir.

"Moramo i ovu utakmicu da odigramo sa istom energijom i strašću kao prethodne četiri. Pokušaćemo da im otežamo stvari, što je više moguće. U napadu moramo da tražimo bolja rješenja, da igramo timski i da damo maksimum, ako želimo da se plasiramo na F4", rekao je trener Fenera, Šarunas Jasikevičijus.

Bonus video: