KK Crvena zvezda: Naneli nanio teške tjelesne povrede Lazareviću, ABA liga: Nismo nadležni

Iz beogradskog kluba su kazali da očekuju i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je, kako su istakli, nezabilježen u istoriji ove lige i sa ovakvim posljedicama.

26573 pregleda 44 reakcija 44 komentar(a)
Stefan Lazarević nakon incidenta, Foto: KK Crvena zvezda
Stefan Lazarević nakon incidenta, Foto: KK Crvena zvezda

Svaki susret Crvene Zvezde i Partizana donosi uzavrele strasti, a uoči treće utakmice finala plej-ofa ABA lige, koja se igra večeras u Beogradskoj areni, dodatno će ih uzburkati vijest da je igrač Partizana Džejms Naneli fizički napao Stefana Lazarevića u hodniku ispred svlačionica.

Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je saopštenje u kojem se navodi da je Naneli napao Stefana Lazarevića i nanio mu "teške tjelesne povrede", uz fotografiju povrijeđenog igrača.

"Igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević je zadobio povrede koje se karakterišu kao 'teške tjelesne povrede' nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan Džejmsa Nanelija. Incident se dogodio prije početka prijepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj Areni... KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo djelo po Krivičnom zakonu Republike Srbije vodi kao 'nanošenje teških tjelesnih povreda'", navodi se u saopštenju Crvene Zvezde.

Iz beogradskog kluba su kazali da očekuju i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je, kako su istakli, nezabilježen u istoriji ove lige i sa ovakvim posljedicama.

"Ovaj napad prevazilazi sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih! KK Crevna zvezda Meridianbet je hitno već podnio disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskom direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige! Očekujemo da igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbjednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata", zaključuje se u Zvezdinom saopštenju.

U međuvremenu, oglasilo se rukovodstvo ABA lige saopštivši da je upoznato sa današnjim incidentom i da je poslalo je disciplinskog sudiju u Beograd, ali da se ne osjeća nadležnim jer se incident dogodio van terena, prenosi Beta.

Kako je danas prenio Sport klub, disciplinski sudija bi trebalo da doputuje u Beograd prije početka večerašnje utakmice dva beogradska kluba.

Iz Partizana je, kako prenosi Beta, saopšteno da se pregleda video snimak incidenta i da će se poslije toga klub oglasiti.

Treća utakmica finala plej-ofa ABA lige između Partizana i Crvene zvezde igra se večeras od 20.30 u Beogradskoj areni gdje su crno-bijeli domaćini.

Zvezda vodi 2:0 i potrebna joj je pobjeda za osvajanje šampionske titule, koju brani Partizan.

Bonus video: