Brejk vrijedan titule: Crvena zvezda osvojila AdmiralBet ABA ligu

"Crveno-bijeli" sedmi put osvojili titulu u regionalnom takmičenju

19385 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Teodosić i Smailagić na večerašnjoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Teodosić i Smailagić na večerašnjoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Nakon šest godina i 25 utakmica viđen je brejk u finalu AdmiralBet ABA lige, a do njega je došla Crvena zvezda, koja je večeras u finalu, u "Beogradskoj areni" savladala Partizan (82:76), slavila 3:0 u seriji i osvojila titulu.

Posljednja ekipa koja je, do večeras, stigla do brejka u finalu je Budućnost Voli, - "plavi" su 2018. godine u prvom meču pobijedili u Beogradu Crvenu zvezdu i kasnije osvojili titulu. Nakon toga timovi su uspjevali da čuvaju domaći teren, bilo je nezamislivo da neka ekipa napravi brejk, ali je taj niz večeras prekinut. A upravo su "crveno-bijeli" posljednji tim koji je u finalu slavio 3:0. Bilo je to 2017. godine kada je Zvezda u finalu bila bolja od Cedevita-Olimpije (3:0).

Crvena zvezda je večeras osvojila sedmu titulu u istoriji u regionalnom takmičenju i na prvom mjestu vječne liste se izjednačila sa Partizanom. "Crveno-bijeli" su šesti put zaredom ove sezone pobijedili tim Željka Obradovića.

Ekipa Janisa Sefropulosa je vodila od početka utakmice. Partizan je imao prednost samo početkom treće četvrtine kada je Aleksa Avramović pogodio trojku za 44:42. Nakon toga je uslijedila serija Zvezde 10:0 i novo vođstvo - 52:44.

Tada su košarkaši Partizana promašili neke zicere, Zvezda je čuvala prednost, a poslije slobodnog bacanja Branka Lazića prvi put stekla dvocifrenu prednost (65:55). Partizan je odgovorio preko Uroša Trifunovića i Mateuša Ponjitke, prišao na minus pet (65:60), a poslije dodatnog slobodnog bacanja Danila Anđušića na minus dva - 70:68.

Odgovorio je Teodosić, koji je pogodio trojku (73:68), da bi Zvezda, dva minuta do kraja, imala i plus sedam (77:70). Djelovalo je da je već tada sve gotovo, ali je Partizan preko Avramovića, 44 sekunde do kraja, smanjio na minus tri - 78:75. Potom Zvezda nije realizovala napad, a onda je uslijedila penal završnica u kojoj su "crveno-bijeli" stigli do trijumfa.

Najefikasniji kod Crvene zvezde su bili Rokas Gedraitis i Luka Mitrović sa po 12 poena.

Džejms Naneli zbog incidenta sa Stefanom Lazarevićem nije bio u sastavu Partizana. A najefikasniji kod "crno-bijelih" je bio Avramović sa 17 poena. Anđušić je utakmicu završio sa 13 poena.

Bonus video: