Obradović: Ako ABA liga želi da napreduje, neke stvari moraju da se mijenjaju

Partizan u trećem meču finala AdmiralBet ABA lige izgubio od Crvene zvezde - 82:76

14290 pregleda 23 reakcija 24 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Željko Obradović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Trener Partizana Željko Obradović rekao je sinoć da je poslije prve utakmice bilo jasno u kom pravcu ide finalna serija plej-ofa AdmiralBet ABA lige protiv Crvene zvezde, ali je i istakao da vjeruje da će "crno-bijeli" i naredne sezone igrati u Evroligi.

"Čestitam Crvenoj zvezdi na osvojenoj tituli. Probali smo da damo sve od sebe u ovim okolnostima u kojima smo bili. Možda nismo dali maksimum, ali smo probali. Naročito poslije prve utakmice u kojoj je bilo nekih stvari na koje nismo mogli da utičemo. Nadam da će svi koji prate ABA ligu biti pametniji i iskusniji za sljedeću godinu. Mi sigurno hoćemo jer su neke stvari koje su se dešavale nevjerovatne, zaista", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Partizan je izgubio sinoć na svom terenu 82:76 u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa ABA lige i tako nije uspio da odbrani trofej osvojen prošle godine.

Bio je ovo šesti vezani poraz Partizana od Crvene zvezde, ali je Obradović naveo da to nije važno.

"Poslije prve utakmice je bilo jasno gdje ide ova serija i kako će se odvijati. To su stvari na koje ne možete da utičete... Čestitam Zvezdi još jednom, pobijedili su, velika škola za nas. Ako ABA liga želi da napreduje, neke stvari moraju da se mijenjaju", rekao je Obradović.

On je naveo da je Partizan u sve tri utakmice "bio tu", ali je i preuzeo odgovornost za igru svog tima.

"Vraćam se ponovo na tu prvu utakmicu. Pojavila se i analiza svega što se dešavalo na toj utakmici. Druga veoma slična i večeras smo bili na taj jedan posjed. Očigledno da neke stvari fale, a na neke stvari ne možete da utičete", rekao je Obradović.

"Učinak igrača ne bih komentarisao, ja sam odgovoran za ovu sezonu koju je Partizan imao. Mnogo puta sam govorio da je ovo sport, da su pobjede važne, ali da su neke stvari važnije od toga - da sačuvate obraz i da možete svakog da pogledate u oči. Za druge nisam baš siguran, ali za sebe jesam. Uvijek ću stati iza svojih igrača. Najveća odgovornost je na meni. Nastavljamo dalje", dodao je on.

Obradović je rekao i da je njegov tim posljednje dvije sezone završio na boljem mjestu od Crvene zvezde i istakao da je i to podatak koji "prilično objašnjava neke stvari".

Bez obzira na poraz u finalu, Obradović je siguran da će Partizan i naredne sezone biti dio najjačeg evropskog takmičenja.

"Siguran sam da će Partizan da igra Evroligu. Ubijeđen sam u to. Partizan je sve uradio, svi su to prepoznali u Evroligi, klubovi koji odlučuju i nadam se da će donijeti tu odluku. Nije bilo pitanje da li će neko da pobijedi ili izgubi, mislim da je svima jasno da Partizan po svemu što predstavlja zaslužuje da bude dio Evrolige", rekao je Obradović.

"Nadam se da će odlučiti tako. Mi ćemo da se ponašamo i probaćemo da uradimo sve da budemo dio Evrolige", dodao je trener "crno-bijelih".

Pred Partizanom je sad takmičenje u Superligi Srbije.

"Vidjećemo kako će to da izgleda, ne očekujem ništa dobro pošto sude iste srpske sudije koje su sudile i domaći Kup. Nemam problem da to kažem", rekao je Obradović.

Bonus video: