Budućnost stavlja jednu ruku na pehar, „studenti” žele reakciju

Košarkaši SC Derbija i Budućnost Volija odigraće danas od 18 sati u SC “Morača” drugi meč finala plej-ofa Prve A lige Crne Gore

3915 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Pavlićević u prošlogodišnjem odmjeravanju snaga za titulu protiv Budućnosti, Foto: SC Derby/Filip Roganović
Nikola Pavlićević u prošlogodišnjem odmjeravanju snaga za titulu protiv Budućnosti, Foto: SC Derby/Filip Roganović

Košarkaši SC Derbija i Budućnost Volija odigraće danas od 18 sati, u SC “Morača” u Podgorici, drugi meč finala plej-ofa Prve A lige Crne Gore. Budućnost je prvi međusobni duel dobila sa 91:75. Podgorički rivali odigrali su ove sezone još četiri međusobna duela, u kojem je SC Derbi slavio tri puta.

Ipak, Budućnost je slavila drugi trijumf u nizu a brani naslov državnog prvaka, pošto je prošle godine dobila finalnu seriju protiv “studenata” sa maksimalnih 3:0. I u ovoj sezoni se finalna serija igra na tri pobjede.

Trener SC Derbija, Dejan Jakara, nada se da će se njegova ekipa izdići i zakomplikovati mečeve odluke, ali prihvata da je Budućnost veliki favorit.

- Mi ne možemo biti favoriti, jer Budućnost ima igrače koje su igrali NBA ligu. Ipak, fokus na igru i detalje u mojoj ekipi mora biti neuporedivo bolji u odnosu na prvu utakmicu finala plej-ofa. Nismo pogađali otvorene šuteve, a oni su imali 18 skokova više. Moramo da vidimo šta dalje, imamo ideju kako da igramo drugi meč, ali potrebno je više energije i angažovanja svih na parketu. Osjeća se, doduše, odsustvo Dokinsa, ali ipak vjerujem da ćemo bolje odigrati u drugoj utakmici - kazao je Jakara.

Njegov sunarodnik iz Slovenije na klupi “plavih” i bivši trener “studenata”, Andrej Žakelj, takođe nije bez problema

- Imamo samo šest iskusnijih igrača, ali su svi u prvoj utakmici imali odličan odgovor na izazov i zasluženo smo slavili. Svjesni smo da će druga i treća utakmica biti neuporedivo teže, i moramo da uhvatimo dah i spremimo se za reakciju rivala. Do kraja serije sam siguran da ćemo imati pomoć Petra Popovića, jer smo prvi meč uz Slavkovića imali još samo dva visoka košarkaša. Važan nam je Popović u rotaciji i nadam se njegovom brzom oporavku - rekao je Žakelj.

Bonus video: