Braunov odgovor - nema ga ni u jednoj od tri idealne petorke, ali vodi Boston ka finalu

"Da li me je to motivisalo? Ne bih rekao - nalazimo se na dva meča od velikog finala, zaista nemam vremena da brinem o individualnim nagradama"

5447 pregleda 0 komentar(a)
Braun tokom meča sa Indijanom, Foto: Reuters
Braun tokom meča sa Indijanom, Foto: Reuters

Tokom prvog meča finala Istoka "natjerao" je Majka Brina da dva puta izgovori čuveno "Bang" (poznato je da legendarni komentator ESPN-a to radi samo u izuzetnim trenucima), u drugom je odlučio da sve riješi sam mnogo prije kraja...

Džejlen Braun je jedan od "krivaca" zbog čega je Boston bio najbolja ekipa ligaškog dijela NBA lige, zbog čega velikan iz Masačusetsa nezadrživo grabi ka velikom finalu, ali sve to nije bilo dovoljno da sa nađe u jednoj od idealnih petorki najjače košarkaške lige na svijetu.

"Da li me je to motivisalo? Ne bih rekao - nalazimo se na dva meča od velikog finala, zaista nemam vremena da brinem o individualnim nagradama", rekao je Braun nakon meča, a prenosi NBA.

"Broj sedam" Seltiksa prošle sezone je završio u drugoj idealnoj postavi NBA lige što mu je donijelo najveći ugovor u istoriji lige (304 miliona dolara), a bez obzira što su tokom ove njegove brojke neznatno niže, svima je jasno da Braun igra vjerovatno najbolju košarku u svojoj osmogodišnjoj NBA karijeri.

Njegov napad nikada nije sporan, a momak iz Atlante posebno oduševljava igrom u odbrani kada uglavnom čuva najboljeg napadača protivničke ekipe - zašto je Boston bio druga najbolja odbrana regularnog dijela, razlog je svakakao bio i Braun.

"Da, naravno da gledam mnoge momke koji su toliko hvaljeni, a za koje mi se čini da su upola manje talentovani od mene na obje strane, ali u ovom trenutku svog života to jednostavno prihvatam", dodao je Braun na dodatno pitanje.

Nekadašnji Bostonov treći pik sa drafta, ove sezone u prosjeku postiže 23 poena po meču, prošle godine je to bilo 26,6, ali je zato popravio procenat šuta (49,9) i broj asistencija po utakmici (3,6).

"Ne razumijem kako možete da budete ekipa broj jedan u ligi i to dominantno, a da imate samo jednog igrača u idealnom timu NBA lige (Džejson Tejtum). Džejlen Braun je bio sjajan cijele sezone - igrač za obra pravca, zaslužio je da se nađe tamo", istakao je Pejton Pričard, Braunov saigrač.

"Luda" trojka za produžetak (kasnije i pobjedu) u prvom meču finala Istoka protiv Indijane, pa 40 poena u drugom meču - Braun je znao da odgovori na očiglednu nepravdu.

Bonus video: