Velikan u finalu nakon 13 godina: PAO nadigrao Fener u Berlinu

Panatinaikos savladao turski tim u prvom polufinalu Evrolige - 73:57

5173 pregleda 2 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Panatinaikos je prvi finalista fajnl-fora Evrolige u Berlinu - zeleni su u polufinalu bili bolji od Fenerbahčea - 73:57.

U velikom finalu u nedjelju od 21 sat za titulu prvaka Evrope izabranici Ergina Atamana igraće protiv boljeg iz večerašnje utakmice Real madrid - Olimpijakos (21 h).

"Zeleni" su sjajno ušli u utakmicu, poveli sa 12:0, ali se ekipa Šarunasa Jaikevičijusa stalno vraćala na peon, ili tek par poena zaostatka. Ipak, kod rezultata 51:50, u finišu treće četvrtine, Pao je realizovao dva napada, trojku Panajotis Kalaicakis, i to na šest do kraja te dionice. za 56:51

Od toga se ekipa Fenebahčea nije uspjela oporaviti i u posljednjoj četvrtini su "zeleni" sa lakoćom kontrolisali utakmicu. Fener je uspio da ubaci svega sedam poena u posljednjih 10 minuta.

Najbolji je bio Matijas Lesor, pojačanje Panatinaikosa iz Partizana je imao dabl-dabl sa 17 peona i 10 skokova. Kendrik Nan je dodao 14 poena a poen manje Džerijan Grent.

U poraženoj ekipi, koja će u nedjelju od 17 sati igrati za treće mjesto, najefikasniji Najdžel Hejs sa 14 poena, Marko Gudurić je ubacio 10.

Trofej u Evroligi brani Real Madrid, a PAO je u finalu prvi put od 2011.

Tada je i bio prvak Evrope sa Željkom Obradovićem.

Bonus video: